Teknoloji

Samsung ikinci çeyrek kârıyla Apple’ı geride bırakmış olabilir

apple samsung

Samsung ikinci çeyrekSamsung ikinci çeyrek sonuçlarına dair öngörülerini kısa süre önce paylaşmış ve çeyreği rekor operasyon kârıyla tamamlamayı beklediğini açıklamıştı. Güney Koreli şirketin 2017’nin ikinci çeyreğinde gösterdiği performans, analistler tarafından da mercek altına alındı. Bu analistlerden biri olan Nomura Securities’den Cheong Chang-won, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Cheong, Samsung’un yarı iletken ve ekran birimleri için yılın ikinci çeyreğinin süper geçtiğini belirtti. Analist, bellek yongası birimi içinse çeyreğin “ultra süper” geçtiğini dile getirdi. Güney Koreli şirket tarafından geçtiğimiz hafta paylaşılan öngörülerde, çeyreğin 14 trilyon won (43.8 milyar TL) operasyon kârıyla tamamlanmış olmasının beklendiği belirtilmişti.

Samsung öngörülerini açıkladıktan birkaç hafta sonra tamamen denetimden geçirilmiş rakamları duyuruyor. Öngörüler ve gerçek rakamlar arasındaki fark da genellikle oldukça küçük kalıyor. Güney Koreli şirketin Nisan-Haziran arası dönemde aylık ortalama kârının 4.5 trilyon won civarında olması muhtemel görünüyor.

Apple’ın aynı dönemdeki operasyon kârının ise 10.7 milyar dolar (38.6 milyar TL) olması bekleniyor. Apple genellikle beklenenden daha iyi sonuçlar açıklasa da, 2017’nin ikinci çeyreğinde böyle bir durumun yaşanması beklenmiyor. Önde gelen analistler, Samsung’un yılın ikinci çeyreğinde ilk defa operasyon kârı konusunda Apple’ı geride bırakmış olabileceğini belirtti.

Samsung ikinci çeyrek performansını bileşenlerine borçlu

Samsung’un yılın ikinci çeyreğinde gösterdiği performansta akıllı telefonlarından ziyade bileşen birimleri önemli bir rol oynadı. Apple’ın iPhone 8 ile birlikte Samsung’un bu çıkışını durdurması ihtimaller dahilinde görülüyor. Apple ve Samsung arasındaki bu rekabetten kârlı çıkacak tarafın müşteriler olacağını görmek ise pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER