Teknoloji

Samsung iki yıl sonra ilk kez kâr artışı bekliyor

galaxy note 6

samsung-galaxy-note-5-inceleme-00026

Samsung Electronics 2015’in üçüncü çeyreğinde 51 trilyon won (129.4 milyar TL) satış geliri ve bunun üzerinden 7.3 trilyon won (18.5 milyar TL) işletme kârı beklediğini açıkladı.

Eğer ay sonunda açıklanacak kesin rakamlar bu beklentileri doğrularsa, Güney Koreli şirket art arda geçen yedi çeyrek mali yılın arkasından ilk kez yıldan yıla kâr artışı kaydetmiş olacak.

Geçen yılın üçüncü çeyreğinde şirket 47.4 trilyon won gelir elde etmişti, bu yıl bunun yüzde 7 ile 8 civarında üstüne çıkılacak gibi görünüyor. İşletme kârı da bundan bir yıl önce, hayal kırıklığı yaratır şekilde 4.1 trilyon won olarak kaydedilmişti. Şimdiyse yıldan yıla yüzde 78’lik bir artışın kaydedilmesi söz konusu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy Note 5 İncelemesi

Samsung iyileşmenin arkasında nelerin yattığı hakkında detay vermedi. Ne var ki, şirket bu yıl Galaxy Note 5’i ve ona eşlik eden Galaxy S6 Edge+’ı ağustos ayında çıkarmayı tercih etti, hemen arkasından da vakit kaybetmeden piyasaya sürdü. Bu durum Samsung’un 2015 üçüncü çeyrek satışlarına önemli bir katkısı olduğu düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER