Teknoloji

Samsung Google’a bel bağlayamayacağını biliyordu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Samsung ile Android cihazlarına yönelik lisans anlaşması imzalamasının yankıları sürüyor. Konuyla ilgili olarak konuşan bir Samsung yöneticisi Samsung’un Google’a bel bağlayamayacağını bildiğini dile getirdi. Adı açıklanmayan bu yönetici Google’ın Motorola Mobility’yi satın almasının Android cihaz üreticileri ekosisteminin yararına olacağı fikrine de karşı çıktı.

Korea Times’a konuşan yönetici “Eğer Samsung gerçekten Google’ın Motorola Mobility’yi alıyor olmasının yararlı olacağına inanıyor olsaydı,… Microsoft ile lisans anlaşmasını sonuçlandırmadan önce satın almanın sonuçlanmasını beklerdi.” diye konuştu. Yetkili, Android’e dair fikri hak sorunlarını kendi başlarına çözmeye karar verdiklerini dile getirdi. Samsung’daki diğer yöneticiler ise, Microsoft için çapraz lisans anlaşmasının dikkate değmez Koreli şirketleri kendi işletim sistemi Windows Phone tabanlı cihaz üretmekten alıkoyma niteliği taşıdığının altını çizdi. Samsung’daki kaynaklar, Samsung Windows Phone ile çalışan cihaz ürettiği sürece Microsoft’un patentlerinden yararlanacağını belirtti.

Samsung, birden fazla platformda varolmayı giderek daha düşmanca hâle gelen pazarda kendini savunmak için bir strateji olarak görüyor. Korea Times’a konuşan isimsiz bir kaynak Samsung’un birden fazla mobil işletim sistemine yatırım yaparak Apple’a karşı yürüttüğü mücadelede daha iyi pozisyon elde etmeyi amaçladığına vurgu yaptı. Hatırlayacak olursanız, Samsung’un son işletim sistemi hamlesi Intel’in MeeGo’sunu da içinde barındıracak Tizen platformu oldu.

İlgili – Korea Times

İLGİLİ HABERLER