Manşetler

Samsung Gear S2 akıllı saatini resmen tanıttı

samsung-gear-s2-010915

Samsung geçen ay düzenlediği Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ tanıtım toplantısında yeni akıllı saati Gear S2’nin ön gösterimini yapmıştı. Ancak Gear S2 ile ilgili detaylı teknik özellikleri ve fiyat, piyasaya çıkış tarihi gibi bilgileri henüz paylaşmamıştı. IFA 2015’in hemen öncesinde Tizen işletim sistemli akıllı saatin resmi duyurusu gerçekleştirildi.

Samsung Gear S2’nin Gear S2 ve Gear S2 Classic olmak üzere iki farklı versiyonunu çıkarıyor. Gear S2 Classic modeli zamana bağlı kalmayan saat tasarımını tercih edenlere hitap ediyor.

Gear S2 Classic’in siyah renkli kasası ve buna uygun deri kayışı bulunuyor. Böylelikle bu klasik görünümlü akıllı saat LG Watch Urbane ve Apple Watch gibi üst sınıf akıllı saat sınıfında yarışıyor. Normal model ise koyu gri kasa ve buna uygun gri renkli veya gümüş detaylar içeren beyaz renkli bant ile birlikte geliyor. Apple gibi Samsung da çıkaracağı çeşitli kayışlarla saati farklı tarzlarda kullanma imkanı verecek.

Gear S2’nin 1.2 inç dairesel ekranı 360 x 360 piksel çözünürlüğe sahip. Bu ekranın etrafını çember şeklinde bir çerçeve çevreliyor. Bu çerçeve sayesinde saati kontrol etmek mümkün oluyor. Ayrıca ana ekran ve geri tuşları da bileğe gelen bildirimlerle uğraşmayı biraz daha zahmetsiz hâle getiriyor. NFC desteği taşıyan Gear S2 ve Gear S2 classic akıllı saatleri ilerleyen zamanlarda mobil ödeme sistemleriyle de kullanmak mümkün olacak. Samsung, Gear S2’lerde yer alan pilin iki ile üç gün arasında çalışma süresi sunabileceğini belirtiyor.

Gear S2 Tizen ile çalıştığı için uygulama ekosisteminin zenginliği Android Wear’a göre biraz daha kısıtlı. Ancak Samsung Gear S2 ve Gear S2 Classic akıllı saatlerin SMS, takvim, e-posta iletileri, flaş haberler, fitness hedefleri gibi unsurlarla kullanıcıların hayatlarının ritmine ayak uyduracağını söylüyor. 3G destekli modelle sesli görüşmeler yapmak da mümkün olacak.

24 saat boyunca aktivite kaydı yapabilen Gear S2 ile egzersiz durumu daha sağlıklı biçimde izlenebilecek. Saatin göstereceği bildirimlerle bu hedeflere ilerlemek de daha sağlam olacak. Dahili uygulamaların ötesinde, Samsung geliştiricilerle birlikte Tizen üzerinde çalışan uygulamaların sayısını artırmak için çalıştığını da söylüyor.

Tizen ile çalışıyor olmasının uygulama ekosisteminin genişliği bakımından getirebileceği bazı dezavantajların dışında, karşımızda Samsung’un önceki Tizen tabanlı akıllı saatlerine göre daha şık duran ve önemli derecede iyileştirmeler kaydetmiş bir akıllı saat bulunuyor. Gear S2 ile birlikte Samsung’un sadece akıllı telefon tarafında değil, saat tarafında da tasarım anlamında önemli değişiklikler yaptığını görüyoruz. Samsung Gear S2’nin ilerleyen haftalarda Türkiye’ye de gelmesini bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER