Teknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 için üretimi artıracak

samsung galaxy z fold 3 galaxy z flip 3 4

Yeni sızıntılara göre, Samsung gelecek yıl çıkaracağı katlanabilir ekranlı Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 modelleri için daha yüksek hacimli üretim yapacak. Özellikle daha uygun fiyatlı seçenek olan Z Flip 4’te üretim kapasitesinin daha yüksek olması bekleniyor. Z Fold 4’te ise üretim sayısının Z Fold 3‘ünkine yakın olacağı söyleniyor.

Samsung’un 2022 için belirlediği katlanabilir telefon üretim hedeflerini gösteren bir belge internete sızdı. Buna göre, şirket gelecek yıl 6.9 milyon Galaxy Z Flip 4 üretecek. Z Fold 4’te ise üretim hedefi 2.9 milyon olarak belirlendi. Samsung Z Flip 3 için 4 milyon, Z Fold 3 içinse 3 milyon üretim hedefi koymuştu. Z Flip 4 için belirlenen üretim hedefi, Samsung’un bu telefon için bir hayli ümitli olduğunu gösteriyor.

Söz konusu belgede Samsung’un Galaxy S22 serisine dair hedeflerini görmek de mümkün oluyor. Şirket 14 milyon Galaxy S22, 8 milyon Galaxy S22 Plus ve 11 milyon Galaxy S22 Ultra üretmeyi öngörüyor. Şirketin Galaxy S22 Ultra’yı yerleşik S Pen ile birlikte sunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Samsung Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 duyurusunun ne zaman yapılacağı konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Samsung’un S22 serisini şubat ayında duyurması beklense de, bazı kaynaklar ocak ayını da işaret ediyor. Ancak şirketin ocak ayında S21 FE modelini tanıtma ihtimalini daha yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER