Teknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 için yeni sızıntı

galaxy z fold 2 inceleme 3 samsung katlanabilir telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung amiral gemisi telefon portföyünde bu yıl önemli bir değişiklik gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Yılın ilk ayında Galaxy S21 serisini tanıtan şirket, bu yıl Note 21 serisini gözler önüne çıkarmayacak. Çip tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Note 21’i askıya alan Samsung, bu boşluğu katlanabilir ekranlı telefonları Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 ile dolduracak. Note serisinin en önemli özelliği olan S Pen desteğini başka serilere de götürmeye başlayan şirket, bu açılımı yeni katlanabilir telefonlarında da sürdürecek.

Bu katlanabilir ekranlı telefonlar içinde Note serisinin mirasını yaşatmaya en uygun seçenek olarak Galaxy Z Fold 3 görünüyor. Fold serisinde tabletlere yakın bir deneyim vadeden Samsung, Fold 3 ile birlikte bu deneyimi kalem desteğiyle kuvvetlendirecek. Güney Koreli şirketin Z Fold 3 ve Z Flip 3 modellerini ağustos ayında tanıtması ve birkaç hafta içinde satışa sunması bekleniyor.

Ünlü duyumcu Jon Prosser’ın paylaşımı, Samsung’un bu yıl üretmeyi planladığı katlanabilir ekranlı telefon sayısı konusunda dikkat çekici bilgiler verdi. Şirketin üretime birkaç gün önce başladığını söyleyen Prosser, banttan her gün 50 ila 70 bin arasında Z Fold 3 ve Z Flip 3 çıktığını belirtti.

Bu da Samsung’un ağustos ayının ilk günlerine kadar her iki telefondan da yaklaşık 3.5 milyon adet üretmiş olabileceği anlamına geliyor. İlk etapta toplam 7 milyon telefon üretilecek olması pek yüksek bir hacim gibi görünmese de, Samsung’un katlanabilir telefon satışına dair hedeflerini büyüttüğünü gözler önüne seriyor.

Samsung geçtiğimiz yıl 1-2 milyon Z Fold 2 ve Flip üretmişti. Şirketin ABD’deki çevrimiçi mağazasında bundan birkaç gün önce Z Fold 2 stoklarının tükendiği açıklanmıştı. Fold 3 ve Flip 3 için 7 milyon satış hedefine ulaşılması, Samsung için önemli bir başarı anlamına gelebilir. Buna ek olarak, katlanabilir telefonların standart telefonlardan daha pahalı olması şirkete biraz daha fazla para kazandırabilir.

Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 satışlarını artırmak için farklı yöntemleri de denemeye hazır gibi görünüyor. Şirketin abonelik yöntemini deneyebileceğine dair haberler de bir süre önce gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER