Teknoloji

Samsung Galaxy Watch’ta da Tizen OS çalışacak

samsung gear sport inceleme

samsung gear sport inceleme

Son dört yıldır Samsung’un akıllı saatleri “Gear” adı altında çıkıyor. Ancak bu yıl şirket yeni bir marka çalışması yaparak akıllı saatlerini de “Galaxy” serisi altına alıyor. 2015 yılından beri Gear akıllı saatleri için Tizen işletim sistemi kullanılıyor. Görünüşe göre, isim değişikliği olsa da, Android’in Wear OS işletim sistemine geçilecek gibi görünmüyor.

SamMobile’ın haberine göre, şirketin çok yakında çıkacak yeni akıllı saati, Galaxy Watch Tizen OS’in en yeni versiyonunu çalıştıracak. İsim değişikliği etrafında dolaşan dedikodular ve tüm Samsung Galaxy ürünlerinin Android işletim sistemiyle çalışması göz önünde bulundurulduğunda, akıllı saatin işletim sisteminin değiştirilebileceğine dair beklentilerin oluşması normaldi. Ancak bu durum gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.

Samsung’un giyilebilir işletim sistemi Tizen 4.0, bu saatte yüklü olarak gelecek sistem olacak gibi görünüyor. Bixby de akıllı saatte bulunacak. Samsung normalde akıllı saatlerini ağustos ayının sonlarında veya eylül ayı başlarında, IFA’da duyurur. Bu yıl da benzer bir durumun söz konusu olmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER