Teknoloji

Samsung Galaxy Watch 3 parçalarına ayrıldı, tamiri çok zor değil

Samsung Galaxy Watch 3 parçalarına ayrıldı, tamiri çok zor değil

iFixit ekibi Samsung’un en yeni akıllı saati olan Galaxy Watch 3 akıllı saati parçalarına ayırdı. Daha önceki söküm işlemlerinde olduğu gibi, akıllı saat özenle sökülüyor, sürecin her bir adımı detaylandırılıyor, saatte bulunan bileşenlerle ilgili bilgiler veriliyor. Tüm bunlar normal bir insanın saati kendi başına söküp tamir etmesinin ne kadar kolay olduğu bilgisiyle birlikte veriliyor.

Örneğin normal bir kullanıcı pili kendi başına değiştirmek isteyebilir. Bunu yaparken saati açma ve içerideki bileşenlerine erişmenin zor olabileceğini düşünebilir. Akıllı saatler çok küçük, buna karşın içinde birçok bileşen barındıran ürünler. Bu durum söküm ve tamir işlemlerini sıradan bir kullanıcı için daha da zor hâle getirebiliyor.

Eğer bir Galaxy Watch 3 sahibi olup da günün birinde saati tamir etmeyi düşünürseniz, bu sürecin başlangıçta görüldüğü kadar zor olmayanı belirtelim. Yukarıdaki videoda gösterildiği gibi, saatin içi kolaylıkla açılıyor. Ancak sorun çıkarması muhtemel bazı parçalar bulunuyor. Düzeneğin sökülmesi ve tamir edilmesi biraz teknik yeterlilik gerektirebilir.

Kullanıcının kendi başına kolaylıkla değiştirebileceği iki parçanın başında ekran ve pil geliyor. Söküm işlemine göre bunlara erişmek kolay. Aynı zamanda saatin üst üste geçmiş kabloları veya hassas konnektörleri de bulunmuyor. Bir de, Samsung yapıştırıcı kullanmaktan kaçınmış, bu da Galaxy Watch 3’ün arkasını açmanın biraz çabayla kolaylıkla gerçekleştirilebileceğini gösteriyor.

Ne var ki, bazı problemli unsurlar var. Örneğin, pek rastlanmayan üç noktalı tasarıma sahip videoları açmak için özel bir araç lazım. Yine de, arka taraf kaldırıldığında diğer parçalar rahat bulunabilen bir tornavida ile sökülebiliyor. Buna ek olarak ter sensörü dizisi de arka kapağa sabitlenmiş. Bu da onun kolaylıkla değiştirilemeyeceğini gösteriyor.

Tamir edilebilirlik puanını etkileyen en olumsuz noktalardan bir tanesi ekran ve cam sayısallaştırıcının lehimlenmiş olması. Bu durum çatlamış bir ekranın değiştirilmesinin maliyetini sadece sayısallaştırıcının değiştirilmesinden daha da yükseğe çıkarıyor. Bu nedenle Samsung Galaxy Watch 3 iFixit’ten 10 üzerinden 7 puan alıyor. Tüm söküm işlemine buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER