Manşetler

Samsung Galaxy Tab S4 tanıtıldı: 10.5 inç ekran, Snapdragon 835

samsung galaxy tab s4 s5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy tab s4Samsung Galaxy Tab S4, beklendiği üzere resmiyet kazandı. Bu yeni Android tablet birçok açıdan Apple’ın 10.5 inç iPad Pro tabletine meydan okuyor.

10.5 inç, 2560 x 1600 piksel Super AMOLED ekran, Snapdragon 835 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 13 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera, Android 8.1 ve 7300 mAh kapasiteli pil Galaxy Tab S4’ün başlıca özellikleri arasında yer alıyor.

Aynı zamanda tabletin kutusundan S Pen kapasitif ekran kalemi de çıkacak. Halbuki Apple’ın iPad Pro’larıyla kalem kullanmak için ek masrafa girip Apple Pencil’ı da satın almak gerekiyor.

Dört adet, AKG tarafından ince ayarı yapılmış, Dolby Atmos desteğiyle çevresel ses deneyimi de yaşatan hoparlörler bulunuyor. Tab S4’ün 249.3 x 164.3 x 7.1 mm.’lik boyutlara sahip olan gövdesi tartıda 482 gr. geliyor. Tabii ki, bu sadece Wi-Fi modeli için geçerli. Wi-Fi + LTE modelinin ağırlığı ise 483 gr.

Böylelikle karşımıza, 9.7 inçlik daha küçük ekran taşıyan Galaxy Tab S3’ten daha uzun, kalın ve ağır bir cihaz çıkıyor. Ancak iPad Pro 10.5 tablete göre daha kısa ve dar olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

Galaxy Tab S4’ün yurt dışı fiyatı 649 dolar olarak belirlendi. Bu açıdan 10.5 inç iPad Pro’nun 64 GB kapasiteli versiyonuyla aynı fiyattan sunuluyor. Aynı zamanda 850 dolar civarında bir para karşılığında Wi-Fi + LTE modeli satın alınabilecek. Türkiye satış fiyatları ise henüz netlik kazanmadı.

Samsung Galaxy Tab S4 işleri halledecek

Samsung, Galaxy Tab S4 ile birlikte kullanıcıların işlerini halletmesini amaçlıyor. Kutudan kalem çıksa da, onu hibrit bir dizüstü bilgisayara çevirecek klavyeli kılıf çıkmıyor.

Ancak isteyenler, Book Cover Keyboard adlı klavyeli kılıfı satın alabilirler. Aynı zamanda tabletin Samsung DeX desteği de var. Böylelikle geleneksel bir Bluetooth fare ve klavye ikilisi, aynı zamanda bir monitör yardımıyla Tab S4’ü geleneksel bir masaüstü bilgisayara dönüştürebilirsiniz. Samsung, DeX deneyimini ilk kez bir tablete taşımış oluyor. Book Cover Keyboard kılıfın yurt dışı fiyatı da yaklaşık 150 dolar.

Samsung, yeni tabletinin bilgisayar seviyesindeki işlevselliğinin üzerinde duruyor. Ancak bu tableti, Snapdragon 835 gibi, 2016’nın sonlarında çıkmış bir işlemciyle sunuyor. Halbuki şu anda birçok üst sınıf cihazda Snapdragon 845’i görüyoruz.

iPad gibi pazarın lideri bir tableti gözüne kestiren ve Android tablet pazarının en güçlüsü olarak nitelendirilebilecek bir tablet için işlemci seçimi biraz garip olmuş. Yine de, 4 GB RAM ile birlikte düzgün bir Android deneyimi sunmasını bekleyebiliriz.

Ön tarafta parmak izi okuyucusu veya fiziksel ana ekran düğmesi bulunmuyor. Ancak Tab S4’te iris tarayıcısı geliyor. Böylelikle parmak izine alternatif olacak ve tablet için kullanımı daha pratik bir kimlik doğrulama yöntemi sunulmuş oluyor.

Samsung Galaxy Tab S4, 10 Ağustos’ta ABD’de satışa sunulacak. Ön siparişler ise bir gün önce, tam da Galaxy Note 9 lansmanının düzenleneceği günde başlayacak. Galaxy Tab S4’ün dünyanın geri kalan kısmında ne zaman satışa çıkacağı ve ne kadara satılacağıysa şu an için netlik kazanmadı.

samsung galaxy tab s4 özellikleri

İLGİLİ HABERLER