Teknoloji

Samsung Galaxy SmartTag 2 yeni tasarım ve iki kat daha uzun pil ömrüyle geliyor

samsung galaxy smarttag 2

Samsung Galaxy SmartTag 2 adını taşıyan yeni takip cihazını yeni Galaxy FE cihazlarıyla birlikte gözler önüne çıkardı. Galaxy SmartTag 2, selefleri Galaxy SmartTag ve SmartTag+’a kıyasla daha dayanıklı ve çok yönlü tasarım, daha uzun pil ömrü ve genişletilmiş özellik setiyle geliyor. Yeni tasarımda bulunan metal halka, Galaxy SmartTag 2’ye daha geniş bir kullanım alanı sunuyor.

Galaxy SmartTag 2 ile birlikte sunulan yeniliklerden birisi “Kayıp Modu” adını taşıyor. SmartTag 2 sahibi cihaza iletişim bilgilerini yükleyebiliyor ve SmartTag 2’nin bağlı olduğu eşya birisi tarafından bulunduğunda SmartTag 2, NFC yoluyla sahibinin iletişim bilgilerini bulan kişinin telefonuna aktarabiliyor.

“Pusula Görünümü” adını taşıyan bir diğer yeni özellik ise kullanıcıları Galaxy SmartTag 2’nin kesin konumuna yönlendiriyor ve böylelikle eşyaların daha kolay bulunmasını sağlıyor. Bu özelliğin sadece ultra geniş bant destekli Galaxy S Ultra serisi gibi cihazlarda kullanılabildiğini belirtmekte fayda var.

samsung galaxy smarttag 2

Güç Koruma Modu ise Samsung Galaxy SmartTag 2’nin pil ömrünü 700 güne kadar çıkarabiliyor. Bunun bir önceki nesil SmartTag’in sunduğunun iki katı olduğun belirtmek gerekiyor. Normal modda ise pil ömrü 500 günü buluyor. Bunun da önceki nesilden yüzde 50 fazla olduğunu vurgulamakta fayda var. Samsung, Güç Koruma Modu’nun hangi özellikleri kestiği konusunda bilgi vermese de, bu modun eşyalarının yerini bulmak isteyenler için faydalı olduğunun altını çizdi.

Samsung, SmartThings Find uygulamasını da Galaxy SmartThings 2’nin duyurusuyla birlikte güncelledi. Yenilenen uygulama yeni bir arayüz ve tam ekran harita arayüzüne sahip. SmartTag 2, aynı Samsung hesabına bağlı yeni Galaxy telefonlarla da otomatik olarak eş zamanlanabiliyor.

samsung galaxy smarttag 2

Buna ek olarak, SmartThings Find ile telefon kamerasını kullanarak Galaxy SmartTag 2’nin bağlı olduğu eşyaların yeri bulunabiliyor. Bunun için Bluetooth LE, ultra geniş bant ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinden yararlanılıyor.

Samsung Galaxy SmartTag 2, 11 Ekim’de satışa sunulacak

Samsung gizliliği artırmak adına da bazı adımlar atıyor. Örneğini bilinmeyen bir SmartTag cihazı sizi takip ediyorsa SmartThings Find uygulaması “Bilinmeyen SmartTag uyarıları” gönderiyor. Böylelikle kullanıcılar birinin üzerlerine bir takip cihazı yerleştirip yerleştirmediğini anlayabiliyor. Samsung böylelikle SmartTag’in kötüye kullanımını engellemeyi amaçlıyor.

Samsung Galaxy SmartTag 2, 11 Ekim’de 30 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER