Teknoloji

Samsung Galaxy S6’da Microsoft uygulamaları paketi sunuyor

IMG_6843

Samsung yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S6’da en az üç Microsoft uygulamasını bir paket içinde kullanıcılarına sunacak. İki şirketin Android telifleri yüzünden doğan problemlerini çözmesinden kısa süre sonra gerçekleşen bu hamleyi “sıradışı” olarak nitelemek yanlış olmayacaktır. Taraflar arasında geçtiğimiz günlerde varılan anlaşmanın koşulları açıklanmamış olsa da, Microsoft’un 2013 yılında Samsung’dan Android telifleri için 1 milyar dolar almaya hak kazandığı biliniyor.

Samsung Galaxy S6’da Skype, OneDrive ve OneNote uygulamaları ana ekrana yerleştirilen özel bir klasör içinde ön yüklü olarak sunulacak. Daha önceki dedikodularda Microsoft Office’in mobil versiyonunun da Samsung Galaxy S6’da ön yüklü olarak geleceği söylense de, MWC 2015’teki demo cihazlarında Office mobil uygulamasına rastlanmadı. Samsung, Microsoft ile kurduğu yeni işbirliği çerçevesinde Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge sahiplerine 115 GB’lık OneDrive alanı tahsis ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRVideo: Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge?e hızlı bakış

Microsoft ve Google’ın anlaşması, Google servislerini alt etmek için Microsoft’un platformlarının Android’in arka bahçesine ekileceğine işaret ediyor. Microsoft’un Android’e sızma çabalarının daha geniş bir kapsama ulaşması da muhtemel gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER