Manşetler

Samsung Galaxy S10 üç farklı boyutta, ekran içi parmak izi sensörüyle gelebilir

samsung galaxy s10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s9 plus

Samsung’un Galaxy Note 9’u tanıtmasına henüz birkaç hafta var, ancak daha şimdiden şirketin bir sonraki amiral gemisi Android telefonu Galaxy S10 ile ilgili söylentiler ortalıkta dolaşmaya başladı.

Business Insider’ın haberine göre analist Ming-Chi Kuo, S10’un üç farklı boyutta geleceği tahmininde bulundu. Tüketicilerin karşısına 5.8 inç, 6.1 inç ve 6.4 inçlik üç farklı model çıkabilir. Bunlar, Kuo’nun gelecek nesil iPhone’ların gelmesini beklediği üç farklı boyuta yakın değerler olmasıyla dikkat çekiyor. Böylelikle Samsung, üç farklı ürünle Apple’ın seçeneklerine alternatif sunmuş olacaktır.

Kuo, daha büyük boyutlu iki S10 modelinde parmak izi okuyucusunun ekrana entegre edileceğini söylüyor. Daha küçük modelde ise parmak izi sensörü kenarda yer alacak. Bu da daha küçük modelini Samsung’un sunduğu giriş seviyesi seçenek olacağını gösteriyor. Daha büyük diğer iki model ise daha üstün teknik özellikler ve işlevlerle gelecek.

Galaxy S9’un 5.8 inç ve 6.2 inç olmak üzere iki farklı boyutu bulunuyor. Bu iki modelin arasında yüzeysel farklar bulunuyor. Daha büyük modelin arkasında ikinci bir kamera yer alırken, daha büyük ekranlı modelde daha fazla RAM mevcut.

Kuo genellikle, tedarik zincirindeki kaynaklarını kullanarak Apple’ın ürün planları üzerinde yaptığı doğru tahminlerle biliniyor. Son zamanlarda Samsung’un planları hakkında da konuşmaya başladı ve bunlar da şimdiye kadar doğru çıkıyor gibi görünüyor. Ancak Kuo bu tahminleri tek yapan kişi değil. Daha önce çıkan bazı haberler de Samsung’un ekran içi parmak izi sensörü kullanacağını işaret ediyordu. Business Insider’a göre Kuo, bu özelliğin S10’u, yüz tanımayı yoğun biçimde kullanan iPhone’dan farklı göstermek amacıyla tanıtımlarda yoğun biçimde kullanılacağına inanıyor.

Diğer bir başka dedikodu ise Samsung Galaxy S10’un beş adet kamera barındıracağını söylüyor. Şirket arkaya geniş açılı yeni bir kamera ekleyecek. Ayrıca öne ekleyeceği ikinci bir kamerayla portre efekti de yakalayacak.

Kuo, Apple’ın bu yılki amiral gemisi telefonunun farklı boyut seçenekleriyle geleceği, böylelikle farklı fiyat ve teknik özellik seçeneklerinin de sunulacağı tahmininde bulunmuştu. O, Apple’ın üç yeni iPhone’unun da iPhone X’a benzeyeceğini, ön yüzü neredeyse tamamen kaplayan ekran barındıracağını, aynı zamanda Face ID sensörleri için çentiğin yine bulunacağını düşünüyor. Mevcut iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modelleri temel olarak 2014 model iPhone 6 ve 6 Plus modellerine benziyordu. Gelecek nesil iPhone’ların eylül ayında duyurulması bekleniyor.

Galaxy S10’un tanıtımına ise henüz aylar var. Samsung amiral gemisi Galaxy S telefonlarını genellikle şubat sonunda veya mart ayı içinde çıkarır. Güney Koreli şirket şu sıralar 9 Ağustos’ta Galaxy Note 9 modelini tanıtmaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER