Teknoloji

Yeni sızıntı Galaxy S10+’ın kameralarını yakından gösteriyor

Samsung Galaxy S10+ hakkındaki pek çok detay sızıntılarla ortaya çıkmıştı. 91Mobiles sitesi tarafından yayınlanan ve resmi basın fotoğrafları olduğu belirtilen yeni görseller, akıllı telefona bir kez daha kapsamlı bir bakış atmayı sağlıyor.

Son sızıntıda görülenlerin daha önceki sızıntıların gösterdiğinden farklı olmadığını belirtmek gerekiyor. S10+’ın ön paneline bakıldığında göze yine ilk olarak ekranın sağ üst köşesindeki deliğe yerleştirilen ekstra geniş, çift lensli kamera çarpıyor. Arka panele geçildiğinde ise lenslerin ve flaşın yerleştirildiği şerit şeklindeki kamera modülü ön plana çıkıyor. Telefonun kilit ekranında görülen ikonlar da daha önceki sızıntılarda görülen ikonlarla aynı. Bu da Samsung’un 2019’da kullanıcı arayüzünü yuvarlatılmış sevimli ikonlarla güncelleyeceğini gösteriyor.

samsung galaxy s10+Arka panelde parmak izi tarayıcısının bulunmaması gözden kaçmayan bir diğer unsur oluyor. Bu durum Samsung’un Galaxy S10’da parmak izi tarayıcısını ekrana entegre biçimde sunacağı anlamına geliyor. Güney Koreli şirket uzun süredir bu doğrultuda çalışmalar yapsa da; Xiaomi, Oppo, Vivo ve Huawei gibi Çinli üreticilerin ardından bu hedefe ulaşmış olacak. Ekran boyutunun giderek büyüdüğü telefonlarda parmak izi tarayıcısının arka panelde kalması, kullanıcıları pek memnun eden bir durum değildi. Dolayısıyla Samsung’un kendisi adına gerekli bir hamle yaptığı söylenebilir.

Yeni sızıntı sayesinde Galaxy S10+’ın Samsung tarafından “Infinity-O” olarak adlandırılan ekranını da daha detaylı şekilde incelenebiliyor. Bu isimdeki “O” harfi, ekran üstündeki ön kamera deliğini temsil ediyor. S10+’ın ekranının 6.4 inç büyüklüğünde olduğu belirtiliyor. Standart S10’da 5.8 inç büyüklüğünde, 5G uyumlu versiyonda ise 6.7 inç büyüklüğünde bir ekranın olacağı söyleniyor.

Galaxy S10+’ta işlemci seçenekleri Qualcomm Snapdragon 855 ve Exynos 9820 olacak. Depolama alanı seçeneklerinin ise 1 TB’ye kadar uzanması bekleniyor. İşlemciye 6 GB RAM’in eşlik etmesi öngörülüyor. Daha önceki sızıntılar Samsung’un kulaklık jakından vazgeçmediğini, Bixby tuşunu ise telefonun sol kenarına taşıdığını göstermişti. Üç lensli arka kamera modülünün standart, geniş açılı ve telefoto lenslerden oluştuğu ve Samsung’un “Prizma Beyazı” olarak adlandırılan yeni bir renk seçeneğini sunacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy S10+ ve diğer S10 modelleri hakkındaki detaylar için 20 Şubat’taki tanıtım etkinliğini beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER