Teknoloji

Samsung Galaxy S10 ve Galaxy A serisinde üç arka kamera olacak

samsung galaxy s9 plus
Samsung Galaxy S9 Plus ve Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy S10‘un üç lensli arka kamera sistemine sahip olacağı bir süredir konuşuluyordu. Şimdiyse bu sistemin muhtemel özellikleri hakkında birtakım bilgilere sahibiz.

Parça endüstrisindeki kaynakların ETNews adlı haber organına bildirdiğine göre, Samsung Galaxy S10’un iki modelinde de 12 MP geniş açılı lens, 16 MP süper geniş açılı lens ve 13 megapiksel telefoto lens bulunacak. Ne var ki, bunların diyafram açıklıkları hakkında bir bilgi verilmiyor. Keza, lenslerden herhangi bir tanesinin de, Samsung Galaxy S9 veya Note 9‘da olduğu gibi diyafram açıklığa sahip olup olmayacağı da bilinmiyor.

Samsung Galaxy S10‘un üçüncü ve daha temel nitelikte bir modelinin de olacağı söyleniyor. Bu modelde ise sadece iki adet arka kamera bulunacak. Kaynaklar bu iki lensin nitelikleri hakkında herhangi bir şey söylemiyor. Ancak tahminimiz, süper geniş açılı lensin olmayacağı şeklinde.

Samsung üçüncü lensi sadece arka kameraya koymayı planlamıyor. Galaxy A serisinin yeni modellerinde de üç arka kameranın olması bekleniyor. Ancak bunlar aynı lensler olmayacak; 32 MP, 8 MP ve 5 MP lenslerin olacağı söyleniyor.

Üçlü arka kamera önce Galaxy A serisine gelecek

Görünen o ki, Samsung 2019 yılında amiral gemisi cihazlardan daha alt segment ürünlere kadar birçok ürüne üç lensli arka kamera yerleştirecek. Yeni bir Galaxy A modelinde ilk kez üç arka kamerayı göreceğiz. Bu telefon muhtemelen aralık sonu veya ocak başında çıkacaktır. Daha sonra da şubat ayında beklediğimiz Samsung Galaxy S10 ile birlikte amiral gemisi modele de üç kamera gelmiş olacaktır.

Üçlü lens barındıran kamera sistemleri gelecek yılın genel akıllı telefon eğilimlerinden bir tanesi olabilir. Sadece Samsung değil, LG de V40 modeline üç kamera yerleştirmeyi hedefliyor. Apple’ın 2019 model iPhone’u için de benzer söylentiler dillendiriliyor. Tabii ki, üçlü arka kameranın öncüsü Huawei de bu yaklaşımına bağlı kalmaya devam edecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER