Teknoloji

Samsung Galaxy S10 ekran koruyucusu en ince ekran çerçevesini işaret ediyor

samsung galaxy s10

Amiral gemisi telefonlar arasında ekran çerçevesini yok etme yarışı mevcut. Görünüşe göre Samsung, birkaç ay içinde çıkaracağı Samsung Galaxy S10 ile birlikte liderliği ele geçirecek gibi görünüyor. Sızan ekran koruyucusu fotoğrafı, cihazın tüm kenarlarında neredeyse sıfır kalınlıklı çerçevenin bulunacağını işaret ediyor.

Ekran koruyucusunun videosu, Ice universe rumuzlu bir Twitter hesabı tarafından sızdırıldı. Bu hesabın sızıntılar konusunda sağlam bir geçmişi bulunuyor.

Teknik açıdan ekran çerçevesi hâlâ mevcut, ancak o kadar ince ki, yok kabul edilebilecek seviyede görünüyor. Üstelik bu çerçeve biçimine çentiğe yer vermeden ulaşılıyor.

Bu sızıntıya şüpheyle yaklaşmakta fayda var, ancak çerçevesiz ekran koruyucularına ait fotoğrafların sızdığını ilk kez görmüyoruz. Aslında yine Ice universe tarafından, ancak bu kez Çinli sosyal ağ Weibo’da benzer nitelikte bir fotoğraf paylaşılmıştı.

Aynı zamanda ekran tasarımı da Samsung’un geçtiğimiz haftalarda gösterdikleriyle uyuşuyor. Şirket, bu ayın başlarında “Yeni Infinity” olarak adlandırdığı, çerçeve taşımayan yeni ekran türleri tanıtmıştı. Bunlardan bir tanesi çok büyük ihtimalle Samsung Galaxy S10 modelinde de bulunacak.

Öte yandan Galaxy S10’da “Infinity-O” ekranın da bulunacağına dair dedikodular var. Bu ekran türünde bir çentik veya etrafını saran bir çerçeve bulunmuyor. Ancak ön kamera için ekranda küçük bir delik açılıyor. Ne var ki, sızan ekran koruyucusunda böyle bir delik izi yok. Tabii ki, ekran koruyucusu şeffaf olduğu için böyle bir deliğe ihtiyaç olmadığını düşünebilirsiniz, ancak kameranın en iyi görüntü kalitesini sunması amacıyla koruyucu tabaka üzerinde kamera için bir delik bulunmalı.

Her ne kadar bu tür sızıntılara karşı şüpheyi korumakta fayda olsa da, Samsung’un gelecek yılın başlarında çıkacak amiral gemisinde radikal tasarım değişikliklerinin olacağını biliyoruz. Sızıntılar da bunu işaret ediyor. Samsung Galaxy S10 serisini muhtemelen şubat ayının sonlarında düzenlenecek olan MWC 2019’da göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER