Teknoloji

Samsung Galaxy S, Galaxy S II ve Galaxy S III’ün AMOLED ekranları karşı karşıya

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un Galaxy S, Galaxy S II ve Galaxy S III cihazlarında yer alan üç farklı AMOLED ekran DisplayMate tayfası tarafından detaylı bir karşılaştırmaya tabi tutmuş. Karşılaştırma daha çok rakamsal bazda yürümüş, kaliteyle ilgili subjektif yorumlar kapsam dışı bırakılmış. Buna rağmen karşılaştırmanın Samsung’un AMOLED ekran teknolojisinin ilerlemesi konusunda değerli bir kaynak olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

İlginçtir ki, bazı unsurlar değişmeden kalmış. Örneğin renk gamı tüm ekranlarda sRGB standardının yüzde 138’lik kısmına karşılık geliyor, bu da görüntülerin neden aşırı doygun göründüğünü açıklıyor. Renk sıcaklığı açısından bakıldığında, DisplayMate ekibi Samsung’un doğal gün ışığına yakın bir sıcaklık elde etme eğiliminde olduğunu kabul etse de, 7900 K’lık sıcaklığa sahip olan Galaxy S III’ün ekranının 6500 K’lık idealiyle karşılaştırıldığında açık ara mavimtrak kaldığını dile getiriyor.

Işık yansımasına bakıldığında Samsung Galaxy S III yüzde 5’lik yansıtmayla önceki versiyonlara göre ufak bir ilerleme gösteriyor, yine de sektördeki en düşük ekran yansıtmasına sahip cihazlardan biri olarak kalıyor.

İlgili >> DisplayMate

İLGİLİ HABERLER