Teknoloji

Samsung Galaxy Ring’i diğer markaların akıllı telefonlarıyla kullanmak mümkün olacak

samsung galaxy ring

Merakla beklenen Samsung Galaxy Ring, 2024 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2024) daha fazla detay eşliğinde gözler önüne çıkmıştı. Yeni giyilebilir ürününü sergileyen Samsung, gözden kaçan bazı önemli bilgileri vermeyi de ihmal etmedi. CNET’te yayınlanan bir röportajda, Galaxy Ring’in pil büyüklüğü, ağırlığı ve diğer markaların telefonlarıyla uyumluluğuyla ilgili detaylar yer alıyor.

Samsung medya etkinliği sırasında Galaxy Ring’in uzun bir pil ömrüne sahip olduğunu belirtmiş, ancak kapasite konusunda net bir bilgi vermemişti. Şirket detaylar üzerinde çalıştığını belirtirken, prototiplerin pil kapasitelerini de daha ayrıntılı şekilde açıkladı.

Galaxy Ring, dokuz farklı boyut seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. En küçük prototipte 14.5 mAh büyüklüğünde bir pil bulunuyor. Yüzüğün boyutuna göre, pil kapasitesi de artıyor. En büyük prototipte 21.5 mAh pilin olduğu söyleniyor. Oura Ring’de pil kapasiteleri 15 ila 22 mAh arasında değişiyor.

Galaxy Ring’in en küçük prototipi tartıda 2,3 gram çekiyor. En büyük prototipin ağırlığının ise 2,9 gram. Eğer bu ağırlıklar değişmezse, Galaxy Ring’in en büyük versiyonu, Oura Ring’in en büyük versiyonundan 1 gram daha hafif olacak.

Samsung dışında bir marka tarafından üretilen bir Android telefon kullananlar da Galaxy Ring’i deneyimleyebilecek. Şirketin başkan yardımcısı Dr. Hon Pak, akıllı yüzüğün diğer telefonlarla uyumluluğu için çalıştıklarını belirtti. iPhone kullanıcıları ise en azından kısa vadede Galaxy Ring deneyiminin dışında kalacak gibi görünüyor.

Samsung Galaxy Ring ne zaman çıkacak?

Samsung Galaxy Ring için kesin bir çıkış tarihi verilmiş değil. Ancak şirketin akıllı yüzüğünü yaz aylarında yeni katlanabilir telefonlarıyla eş zamanlı şekilde piyasaya sürmesi bekleniyor. Galaxy Ring’in renk seçenekleri ise altın, gümüş ve siyah olarak sıralanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER