Teknoloji

Samsung Galaxy Note serisi için kötü haber

samsung galaxy note

Samsung Galaxy Note serisine bu yıl yeni bir amiral gemisi eklememişti. Serinin ayırt edici özelliği olan S Pen’i diğer modellerine de taşıyan Samsung, odak noktasını katlanabilir telefonlara kaydırmayı tercih etmişti. Güney Kore’den gelen yeni bir haber, Galaxy Note serisinin geri dönüşünü bekleyenleri üzecek türden.

Samsung’un 2022 takviminden Galaxy Note serisini tamamen çıkardığı söyleniyor. Bu kararın arkasında yatan neden ise tahmin edilebileceği gibi katlanabilir ekranlı telefonlar. İstatistikler de Samsung’un bu tercihini haklı çıkaracak türden.

2019’da çıkan Galaxy Note 10 serisi telefonlar toplamda 12.7 milyon, ertesi yıl piyasaya sürülen Note 20 serisi telefonlar ise 9.7 milyon sipariş aldı. 2021 çıkışlı Galaxy Z Fold 3’ün ise 13 milyonun üstüne çıkması öngörülüyor. Katlanabilir telefonlara olan ilginin artması ve Note serisine olan ilginin azalmasına paralel olarak Samsung’un böyle bir adım atması mantıklı görünüyor.

Habere göre, Samsung Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra modellerinin üretimini de 2022 itibarıyla durduracak. İki telefonun çıkışının üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçtiği için bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER