Teknoloji

Samsung Galaxy Note 3’te de benchmark sonuçlarına müdahale eden özel bir mod keşfedildi

Samsung, Galaxy S4’ü piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra, bu amiral gemisi akıllı telefonunun benchmark testlerinde daha yüksek sonuç elde etmesi için çeşitli ayarlamalar yaptığı iddia edilmişti. Samsung o zamanlar kötü niyetle herhangi bir şey yapmadığını dile getirmişti.

samsung-galaxy-note-3Galaxy Note 3’ün yayınlanmasıyla birlikte benzer bir durum daha yaşandı. Samsung Galaxy Note 3’ün Qualcomm Snapdragon 800 işlemcili LTE versiyonunu test eden Ars Technica sitesi benchmark testlerinde garip bir durum farketti. Popüler benchmark uygulamalarından yararlanan site editörleri Samsung’un yeni telefonunun sessiz sedasız şekilde, yüksek-hız modunu etkinleştirdiğinin ve bunun sonucunda da testlerde yüksek sonuç elde ettiğinin farkına vardı.

LG G2’de de Samsung Galaxy Note 3’te olduğu gibi 2.3 GHz Snapdragon 800 işlemci yer alıyor, ancak bu cihaz test sonuçlarında geride kalıyordu. Note 3’ün benchmark uygulamaları ve normal yazılım arasında ciddi bir ayrım yaptığını farkeden Ars Technica tayfası telefonun benchmark sırasında mümkün olan en yüksek hız olan 2.3 GHz’te çalıştığını ve bu nedenle normalden daha yüksek sonuçlara ulaştığını farketti.

Sürekli yüksek hızda çalışmayı sağlayan ayarı bir şekilde kapatmayı başaran ekip en sonunda Note 3’ün performansı için daha gerçekçi sonuçlar elde etmeyi başarmış. Söz konusu işlemler kullanıcıların telefondan elde edeceği performansı etkilemiyor, ancak telefonu test eden basın mensupları ve blog yazarlarının bu telefonun performansı hakkında yorum yapmasında önemli bir etkisi bulunuyor.

Türkiye’de satılan Samsung Galaxy Note 3’lerde Snapdragon 800 işlemcinin yerine sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa işlemci bulunuyor.

İlgili >> Ars Technica

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER