Manşetler

Samsung Galaxy Note 10 tanıtım tarihi ve yeri belli oldu

galaxy note 10 tanıtım tarihi

Samsung Galaxy Note 10 tanıtımının çok uzakta olmadığı biliniyordu. Samsung, gelecek Unpacked basın konferansı için etkinlik tarihi ve yerini resmen duyurarak tanıtım tarihini kesinleştirdi.

Yeni Note 10 serisi, tahmin edebileceğiniz gibi 7 Ağustos Çarşamba tarihinde tanıtılacak. Tıpkı geçen yıl Note 9 lansmanının gerçekleştirildiği gibi, New York’un Brooklyn ilçesinde bulunan Barclays Center’da gerçekleştirilecek.

Lansman etkinliği New York’un yerel saatiyle öğleden sonra 4’te başlayacak. Bu da bizim zaman dilimimize göre gece 11’e denk geliyor.

Galaxy Note 10 hangi özelliklere sahip olacak?

Galaxy Note 10’un Galaxy S10’un çerçevesiz ekran tasarımına benzer bir tasarıma sahip olmasını bekliyoruz. Son Note 10 dedikoduları delikli ekranın bulunacağını da gösteriyor.

Ne var ki, ön kamerayı barındıracak ekran deliği ortaya hizalanacak. Ekranda sadece bir adet kamera için yer açıldığı da görülüyor. Halbuki Galaxy S10+ modelinde oval biçimli, daha geniş bir ekran deliği bulunuyor. Üç adet ön kamera barındıran Galaxy S10 5G’de ekran deliği daha da geniş oluyor.

Arka kameraların da sola kaydırıldığını ve düşey eksende yerleştirildiğini görüyoruz. Ek kamera da derinlik algılama özellikli “Uçuş Süresi” kamerası olacak gibi görünüyor.

Tabii ki, S Pen yeni Galaxy Note 10’un en önemli özelliklerinden bir tanesi olacak. Samsung’un 2019 model cihazda ekran kalemine daha fazla yetenek eklemesini bekliyoruz. RAM’in bazı versiyonlarda 12 GB seviyesine çıkmasını bekliyoruz. Ayrıca Snapdragon 855 ya da Türkiye’de satılacak versiyonlarda görmeyi beklediğimiz Exynos 9820 işlemci de beklenen özellikler arasında bulunuyor. Daha üst teknik özelliklere sahip “Pro” veya “Plus” adlı versiyonları da bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER