Manşetler

Samsung Galaxy Nexus’a yönelik ihtiyati tedbir kararı için temyiz başvurusunda bulundu

galaxy-nexus-inceleme-00029

Samsung, Galaxy Nexus’un ABD’deki satışına yönelik olarak Apple tarafından çıkarttırılan ihtiyati tedbir kararının temyizi için başvurdu. Samsung, Apple’ın iPhone pazar payının Android telefonu tarafından tehdit edildiğini ispatlayamayacağını iddia ediyor.

Apple geçtiğimiz haftasonuna girilirken ABD hakimini Galaxy Nexus’un kendi elinde bulunan dört patentten en az bir tanesini ihlal ettiğine ikna etmişti. Samsung, Apple’ın üçüncü nesil Google telefonunun potansiyel pazar kaybına yol açtığına yönelik iddialarının kanıtlanamayacağını iddia ediyor. Mahkemenin Samsung ve Apple’ın rakip oldukları şeklindeki yasal açıdan yetersiz bir kanıta dayanarak Apple’ın tamir edilemez zararlarla karşı karşıya olduğuna kanaat getirdiğini de dile getirdi. Samsung, mahkemenin verdiği kararın temyiz mahkemesinin kuralları arasında olan pazar payı kaybının önemli derecede olması şeklindeki şartını karşılamadığını da iddia etti.

Hakim Lucy Koh, 8086604 numaralı, “Bir bilgisayar sisteminde bilgilerin elde edilmesi için evrensel arayüz” başlığını taşıyan Apple patentinin Samsung tarafından ihlal edildiğine kanaat getirmiş ve buradan yola çıkarak Galaxy Nexus’a ihtiyati tedbir kararı çıkarmıştı. Söz konusu Apple patenti Siri’nin temelini oluşturuyor. Apple, ABD’deki iPhone 4S reklamlarında Siri’yi fazlasıyla kullanıyor ve bu nedenle de bu özelliğe yönelik bir ihlalin ticari menfaatlerini de etkilediğine inanıyor.

Samsung, temyiz mahkemesinin Hakim Koh’un aksine bir karar vermesini ve 604 numaralı patentin daha dar bir kapsama sahip olduğuna kanaat getirmesini umuyor. Ayrıca Siri’nin 604 patentiyle tanımlanan birleştirilmiş arama işlevinden daha farklı bir özellik olduğunu iddia ediyor. Güney Koreli şirket ihtiyati tedbir kararının Apple’ın lehine verilen karara karşı temyiz süreci devam edinceye veya temyiz mahkemesi kendi kararını verinceya kadar uygulanmaması talebinde de bulundu. Apple ise konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmadı.

İlgili >> FOSS Patents

İLGİLİ HABERLER