Teknoloji

Samsung Galaxy Nexus 2 ile çekildiği iddia edilen fotoğraflar açığa çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Galaxy Nexus çıkalı bir yıl olmak üzere. Bu, yeni bir Nexus telefonunun beklendiği anlamına da geliyor. Galaxy S III dedikoduları sona erdiğine göre meydan artık Nexus dedikodularına kalabilir. Kaynakların iddiasına göre Samsung Galaxy Nexus 2 modeli için hazırlıklara başladı. İnternete sızan ve bu cihazla çekildiği iddia edilen fotoğraflar bunun göstergesi sayılabilir.

Samsung akıllı telefon ve tabletleri için ticari markalarının yanı sıra kod numaraları da kullanıyor. Galaxy Nexus modeli GT-i9250 kod adıyla anılırken Galaxy S , S II ve S III modelleriyse i9000, i9100 ve i9300 kod adlarını taşıyordu. Galaxy Nexus’un takipçisi olacağı düşünülen cihazla çekilen ve Picasa üzerinde açığa çıkan fotoğrafların EXIF verilerine bakıldığında GT-i9260 gibi şimdiye kadar görülmemiş bir kod numarasıyla karşılaşılıyor. Bu kod numarasının da aralarındaki  bağlantı nedeniyle yeni Galaxy cihazına ait olduğu düşünülüyor.

Galaxy Nexus 2’nin de kardeşi gibi 4.65 inç’lik Super AMOLED HD ekran barındırması bekleniyor. Ancak kameranın biraz daha geliştirilmesi, pil kapasitesinin artırılması, RAM miktarının 2 GB’ye çıkarılması iki veya dört çekirdekli işlemcinin eklenmesi beklentiler arasında bulunuyor. Cihazın Android 4.1 Jelly Bean ile mi, yoksa Android’in bir sonraki iterasyonu Key Lime Pie ile mi geleceği şu an için belirsiz. Ancak her yeni Android versiyonunun yepyeni bir Nexus ile geldiğini göz önünde bulundurursak ikinci ihtimal daha ağır basıyor.

İlgili >> Picasa

[Görsel – GSMArena]

İLGİLİ HABERLER