Teknoloji

Galaxy Nexus Android 4.4 KitKat güncellemesini almayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 4.4 KitKat ile gelen en büyük değişikliklerden bir tanesi makul fiyatlı akıllı telefonlarda performans artışı olacak. Google’ın daha KitKat’ı tanıtmadan önce dikkat çektiği bu önemli gelişme sayesinde akıllı telefonları herkes için erişilebilir hâle getiren bir platformun kurulması aşamasında önemli bir adım atılmış olacak.

galaxy-nexus-inceleme-00045

Android’in daha yeni sürümleri düşük profilli teknik özelliklere sahip veya eski cihazlara ulaşmakta sorun yaşıyor, ancak Google KitKat’ın bunu değiştireceğini söylüyor. KitKat ile Android’in kullandığı bellek miktarını azaltan şirket böylelikle işletim sisteminin ucuz cihazlarda da çalışmasının önünü açıyor.

Ayrıca gereksiz arkaplan servislerini kaldırmak ve bellek tüketimini azaltmak da odak noktaları arasında bulunuyordu. Aralarında Chrome ve YouTube’un da bulunduğu Google uygulama ve servislerinin bellek erişiminin azaltılmasına da yoğunlaşılıyor.

Google’ın söylediğine göre bellek, ya da daha sık bilinen adıyla RAM telefonun en pahalı parçalarından bir tanesi ve Android bundan böyle 512 MB RAM barındıran cihazlarda rahatlıkla çalışabilecek. Böylelikle Android 4.4’teki en son yenilikler bir milyar müstakbel akıllı telefon kullanıcısına da sunulacak.

Google’ın Android işletim sistemi sürümleri dağılımına bakıldığında Gingerbread gibi sürümlerin pazardaki Android cihazlarının yüzde 30’luk kısmında yer aldığı görülüyor. Google hangi ucuz akıllı telefonların KitKat’a yükseltileceğini açıklamadı, bu konuda bilgi verme işini üreticilere bıraktı.

Ancak kendi tarafında Galaxy Nexus’un KitKat’a güncellenmeyeceğini açıkladı. İki yıl önce çıkan Galaxy Nexus’un 18 aylık güncelleme penceresinin dışında kaldığını dile getirdi. Google ve üreticiler geçmişte 18 aylık güncelleme garantisi üzerinde anlaşmışlardı.

Android 4.4 KitKat yeniden tasarlanan bir uygulama başlatıcısı, yenilenen Hangouts uygulaması, Google Now güncellemeleri, daha hızlı işleyen çoklu görev yönetimi ve Telefon uygulamasında yapılan değişikliklerle çıkıyor.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER