Teknoloji

Samsung Galaxy Chromebook 2 QLED ekranla geliyor

samsung galaxy chromebook 2

Samsung geçtiğimiz yıl CES’te AMOLED ekranlı ilk Chromebook’u duyurmuştu. Bu yıl da QLED ekranlı Samsung Galaxy Chromebook 2 gözler önüne çıktı. Galaxy Chromebook 2’ye dair söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyordu.

“2’si 1 Arada” formatında bir cihaz olan Galaxy Chromebook 2, 13.3 inç büyüklüğünde bir dokunmatik QLED ekrana sahip. Bu ekranın çözünürlüğü 1920 x 1080 piksel. HDR destekli ekranı dar bir çerçeve sarıyor. Dokunmatik ekranın USI Pen desteği sunduğunu belirtmekte de fayda var.

Selefi kadar ince olmayan Galaxy Chromebook 2, 13.9 mm. kalınlığında bir kasaya sahip. Dizüstü bilgisayar tartıda 1.23 kilogram çekiyor. Kısacası Galaxy Chromebook 2’nin de kolay taşınabilir bir cihaz profili çizdiğini söylemek gerekiyor.

Orijinal Galaxy Chromebook ABD’de 1000 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştu. Galaxy Chromebook 2 ise 550 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Baz modelde Intel Intel Celeron 5205U işlemci bulunuyor. Daha fazla performans isteyenler içinse 10. nesil Intel Core i3 10110U işlemci seçeneği de mevcut.

Dizüstü bilgisayar için 4 ve 8 GB RAM opsiyonları sunuluyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB. MicroSD kart okuyucusu da bulunan Galaxy Chromebook 2’de 45.5 Wh kapasiteli pil mevcut. Samsung’un verdiği bilgiye göre, bu pil 14 saatlik kullanım süresi sağlıyor.

samsung galaxy chromebook 2Galaxy Chromebook 2’nin iki 5W hoparlörü Smart AMP özelliğiyle destekleniyor. Söz konusu özellik, ortalama bir ampflikatöre kıyasla yüzde 178 daha yüksek ses sağlıyor. 720p çözünürlüklü web kamerası da Galaxy Chromebook 2’nin parçaları arasında bulunuyor.

Samsung Galaxy Chromebook 2 mart ayının sonunda piyasaya çıkacak

Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.0 desteği sunan bilgisayarda iki adet USB-C girişi ve ses jakı da mevcut.

Samsung Galaxy Chromebook 2 için Fiesta Kırmızısı ve Civa Grisi renk seçenekleri sunuluyor. Dizüstü bilgisayar mart ayının sonunda piyasaya çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER