Teknoloji

Galaxy Chromebook Go sessiz sedasız resmiyet kazandı

galaxy chromebook go

Samsung dizüstü bilgisayar portföyünü genişletmeye devam ediyor. Bu doğrultuda tanıtılan en son ürün Galaxy Chromebook Go oldu. Giriş segmentinde konumlanan bir Chromebook olan bilgisayar, 14 inç büyüklüğünde bir TFT ekrana sahip.

Bu ekranın çözünürlüğü 1366 x 768 piksel. Dizüstü bilgisayarda 720p çözünürlüklü bir web kamerası da mevcut. LTE desteği de Galaxy Chromebook Go’nun olumlu özellikleri arasında göze çarpıyor.

Galaxy Chromebook Go’nun kalbinde  Intel Celeron N4500 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye Intel UHD grafik işlemcisi eşlik ediyor. Dizüstü bilgisayarın bellek seçenekleri 4 veya 8 GB LPDDR4X RAM. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 32, 64 ve 128 GB eMMC olarak sıralanıyor.

Dizüstü bilgisayar tartıda 1,45 kilogram çekiyor. Arkadan aydınlatmalı klavyeye sahip bilgisayarda iki adet USB-C girişi, bir USB 3.2 girişi, kulaklık ve mikrofon jakı, microSD ve nano SIM kart yuvaları mevcut.

Galaxy Chromebook Go ihtiyaç duyduğu enerjiyi 42.3 Wh kapasiteli pilden alıyor. Bu pil 45W C tipi adaptörle doldurulacak. Samsung, fiyat ve çıkış tarihi konusunda bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER