Teknoloji

Samsung Galaxy A53 5G resmi belgelerde görüldü

samsung galaxy a53 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy A53 5G hakkındaki haberler ekim ayından bu yana etrafta dolaşıyor. Akıllı telefon şimdi de Çin’in resmi sertifika kurulu TENAA tarafından onaylandı. TENAA’ya sunulan bilgiler, A53 5G’nin tüm özelliklerini görmeyi sağlıyor.

SM-A5360 model numarasına sahip Galaxy A53 5G’nin kalbinde sekiz çekirdekli 2.4 GHz işlemci bulunuyor. Kayıtlarda bu işlemcinin adı geçmese de, daha önce internete sızan bir Geekbench benchmark testi sonucu Exynos 1200 işlemciyi göstermişti.

TENAA kayıtlarına göre işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Ancak benchmark testinin sonucunda telefonda 6 GB RAM’in bulunduğu görülmüştü. Dolayısıyla Samsung’un telefon için farklı bellek seçenekleri sunması sürpriz olmayacaktır. Telefonun işlemcisinin de bölgeye göre farklılık gösterebileceğini belirtmekte fayda var.

A53 5G’de 6.46 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü ekran bulunuyor. Bu ekranda hangi panelin tercih edildiği TENAA belgelerinde belirtilmese de, parmak izi tarayıcısının ekranın içine yerleştirilmesi AMOLED panelin varlığını gösteriyor.

TENAA kayıtlarına göre, A53 5G’de toplamda beş kamera bulunuyor. Bunlardan ikisi telefonun önünde yer alıyor. 12 megapiksel ana ön kameraya 5 megapiksel kamera eşlik ediyor. Arkada ise 64, 32 ve 5 megapiksel kameraların bulunduğu belirtiliyor.

Ancak bu bilgilerde bir hata olduğu görülüyor. Hem daha önce sızan görseller hem de TENAA’nın veri tabanındaki fotoğraflar, telefonun arkasında dört, önünde ise bir kameranın bulunduğunu gösteriyor.

A53 5G’nin önünde 32 megapiksel kameranın bulunması bekleniyor. 64 megapiksel ana arka kamerayı ise 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörünün tamamlayacağı söyleniyor.

A53 5G’nin pil kapasitesi 4860 mAh olarak gösteriliyor. Bu da tipik kapasitenin 5000 mAh civarında olduğu anlamına geliyor. 8.1 mm. kalınlığındaki telefonun tartıda 190 gram çektiği, dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 128 ve 256 GB olacağı görülüyor. Depolama alanının üstüne microSF kart desteğiyle 1 TB daha eklenebilecek.

TENAA kayıtlarına göre, A53 5G için beyaz ve mavi renk seçenekleri sunulacak. Ancak telefonun toplamda dört renk seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkacağı söyleniyor. Listede beyaz ve mavinin yanı sıra siyah ve turuncunun da olacağı konuşuluyor.

Samsung Galaxy A53 5G için henüz bir açıklama yapmış değil. Ancak şirketin telefonu ilk çeyrek bitmeden duyurması bekleniyor. Samsung A52 ve A52 5G’yi de geçtiğimiz yılın mart ayında tanıtmıştı.

İLGİLİ HABERLER