Teknoloji

Samsung’un Frame ve Serif 4K TV’leri daha iyi görüntü kalitesiyle geliyor

samsung frame 4k tv

CES’in hemen öncesinde Samsung, iki şık görünümlü 4K TV’sinin tanıtımını gerçekleştirdi. Frame ve Serif adlı bu yeni modern yaşam parçası ürünler, insanların TV’nin ne olabileceğini ve nasıl görünmesi gerektiğini yeniden düşünmelerini sağlayacak. Bu TV’ler Samsung’un en iyi görüntü performansını sunmuyor olabilir, ancak evde bir hayli dikkat çekeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Frame, önceki iki nesil versiyonuna göre daha iyi bir resim kalitesiyle geliyor. 2019 model üründe Samsung’un quantum-dot ekran teknolojisi kullanılarak daha geniş bir HDR renk yelpazesi destekleniyor. Daha iyi görüntü kalitesinin yanı sıra, The Frame 49 inçlik yeni bir boyut seçeneğiyle sunuluyor. Geçen yılın modeli 43, 55 ve 65 inçlik boyutlarla gelmişti.

samsung frame 4k tv

Samsung, Frame modelini TV’lerinin oturma odasının merkezinde olmasını tercih eden, ancak dekora uyum sağlamasını ve TV kapalı olduğunda bile bir sanat eseri gibi görünmesini arzu eden kullanıcılar için sunuyor. Art Mode, yani Sanat Modu olarak adlandırılan özel bir mod seçildiğinde, Frame odanın aydınlatmasına uyum sağlıyor, böylelikle ekrandaki içerik daha doğal görünüyor. Birkaç farklı müzeden toplanmış yüzlerce sanat eserinden dilediğinizi ekrana yansıtabilir, ayrıca kendi ekran koruyucu listenizi oluşturabilirsiniz. Art Store adı verilen servis ise aylık 4.99 dolarlık ücret karşılığında kullanılabiliyor.

Samsung, bu tarz cezbedici tasarımın özellikle 2000 kuşağı için önemli olduğunu söylüyor. Şirket, Frame’in çok başarılı olduğunu, hatta stili en başa koyan müşterilerin gözünde amiral gemisi QLED modellerini geride bıraktığını söylüyor.

samsung frame 4k tv

2018 model gibi, 2019 model Frame de Samsung’un One Connect kutusunu barındırıyor. Bu kutu HDMI, güç ve bunun gibi önemli bağlantı portlarını barındırıyor, bunları ana TV biriminden ayırıyor. Frame ile bağlantı tek bir kablo ile sağlanıyor. Dahili Bixby desteği de mevcut.

Serif ise tasarım bakımından Frame’den de ileri gidiyor. Bu TV, Samsung’un bir yöneticisinin deyimiyle, TV’den başka her şeye benziyor. Bir mobilya gibi rafın üstüne yerleştirilebiliyor. Arkadaki kumaş portları örtüyor. 2019 modelinde Samsung; 43 inç, 49 inç ve 55 inç olmak üzere üç farklı ekran seçeneği sunuyor. İlk model sadece 40 inçlik boyutla gelmişti. Ayrıca Samsung’un QLED teknolojisi de kullanılıyor.

samsung serif 4k tv

Samsung ilk Serif modelini MoMA Design Store’da ve üst sınıf mobilya mağazalarında satmayı tercih etmişti. Bu TV modeli kullanıcıların geleneksel TV setiyle ortamın havasını bozmak istemedikleri durumlar için tercih ediliyor. 2019’da ise daha fazla mağazada Serif’in satılması planlanıyor. Böylelikle bu modele de Frame gibi kolay erişilebilecek.

Bu TV’ler sadece tasarımlarıyla değil, işlevleriyle de memnun ediyor. Her biri Samsung’un Tizen yazılımıyla çalışıyor. Popüler video yayın uygulamaları da yüklü geliyor.

Fiyat ve piyasaya çıkış bilgileri belli değil, ancak bunların fiyatının epey yüksek olmasını beklemek gerekiyor. Merak ettiğiniz detaylar için Samsung’un 2019 model QLED serisinin ortaya çıkacağı CES 2019’u beklemeniz gerekiyor. Tabii ki, Serif ve Frame de sahnenin en önemli noktalarında yer tutacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER