Teknoloji

Samsung yılın ikinci çeyreğini rekor kâr ile tamamladı

samsung oled

samsung finans raporuSamsung finans raporu, beklendiği gibi, şirketin rekor operasyon kârını gözler önüne serdi. Güney Koreli şirket, yılın ikinci çeyreğini 14.07 trilyon won (44.4 milyar TL) operasyon kârı ile tamamladı.

Sonuçlara detaylı biçimde bakıldığında, Samsung’un mobil biriminin satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre arttığı görülüyor. Bu artışta Galaxy S8 ve S8+ önemli bir rol oynasa da, birimin kârının düşmesi dikkat çekiyor. Samsung bu düşüşte artan bileşen maliyetlerinin önemli bir rol oynadığını belirtti.

Güney Koreli şirket akıllı telefonlar için işlemci, dahili depolama alanı gibi bileşenler de üretiyor. Bileşen fiyatlarındaki artış, bileşen üreten birimin kârını da yukarıya çekti. Samsung’un genel kârını da artıracak gibi görünen artış, önümüzdeki dönemde de süreceğe benziyor.

Samsung finans raporu yeni Galaxy Note’un gelişini de doğruluyor

Samsung, 23 Ağustosta tanıtacağı Galaxy Note 8’in varlığını finans raporuyla da doğruladı. Şirket yeni Galaxy Note’un gelişmiş performans ve özellikler sunacağını belirtirken, Galaxy Note 8’in S8 ve S8+’ın üst segmentte oluşturduğu güçlü satış momentumunu korumasını hedefliyor. Samsung büyümenin sürmesinde bileşenlerin de önemli bir rol oynamasını bekliyor. 10 nm. mobil işlemcilere olan ilginin sürmesi ve OLED DDI panellere yönelik panellerin artması sayesinde şirketin gelir artışını sürdürmesi öngörülüyor. Samsung’un kendi telefonlarının yanı sıra en büyük rakiplerinden Apple’ın merakla beklenen iPhone 8’i için de OLED panel üreteceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER