Teknoloji

Samsung, Exynos işlemcili telefonlarında kritik güvenlik açıklarını gideren yeni bir güncellemeyi sunuyor

samsung exynos
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, son güvenlik güncellemesini yayınlamaya başladı ve geçen yılın Galaxy S22 amiral gemisi gibi, Exynos işlemci kullanan telefonlar için büyük güvenlik ihlalleri riski nedeniyle bu güncelleme hayati öneme sahip. Yeni güncelleme, bu güvenlik endişelerini (ve daha fazlasını) gideriyor ve şu anda Avrupa ve Güney Kore’deki Galaxy S23 serisine sunuluyor.

Mart ortalarında, Google’ın dahili güvenlik araştırma ekibi Project Zero’dan gelen bir rapor, Exynos işlemcinin kullanıldığı cihazlardaki güvenlik sorunlarının, uzaktaki kullanıcıların bir telefonu, temel bant düzeyinde çok kolay bir şekilde tehlikeye atmalarına olanak tanıyabileceğini ortaya koydu. Samsung, o sırada bu güvenlik açıklarının beşinin mart ayında yayınlanan yamalarla düzeltildiğini ve nisan ayında da kalan sorunları ele alacak bir güncellemenin takip edeceğini belirtmişti.

Samsung’un web sitesinde yayınlanan bir rapora göre, Nisan 2023 güvenlik yaması güncellemesi, Google tarafından sağlanan 55 güvenlik açığı düzeltmesini (CVE) içeriyor. Bu düzeltmelerin dördü kritik ve 46’sı yüksek öncelikli olarak nitelendiriliyor. Bu nedenle, Galaxy S23 serisi Exynos modemi kullanmamasına rağmen, bu güncellemeyi Galaxy telefonlarınıza ulaştığında hemen yüklemeniz önemlidir. Ayrıca Exynos modem temel bant ve Exynos hızlı önyükleme USB arayüzündeki 3GPP uygulamasındaki güvenlik açıklarını da düzeltir.

İlginizi çekebilir

Ayrıca Samsung, Galaxy akıllı telefonlar ve tabletler için güncellemeyle birlikte 15 ek düzeltme sunuyor. Bu hataların çoğu Android 11 ve üstü çalıştıran cihazlarda bulundu. Yüksek riskli güvenlik açıklarının yanı sıra, SemClipboard, SLocatoin ve Telephony özelliklerindeki hatalar da düzeltildi ve TIGERF trustlet’teki açıklar, CertificatePolicy’deki ele geçirme açığı ve Smart Suggestions widget’teki yetkisiz izinler giderildi. Başka bir deyişle, birçok güvenlik açığı düzeltildi.

Project Zero listesine göre, Avrupa ve Afrika ülkelerinde satılan Galaxy S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21s, A13, A12 ve A04 serisi dahil olmak üzere Galaxy cihazları risk altındaydı. Bu cihazların güvenlik güncellemesini yakında alacaklarını tahmin ediyoruz. Şimdi tüm gözler, Pixel 6, Pixel 6a, Pixel 6 Pro, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro için bu hayati düzeltmeyi sunması beklenen Google’a dönmüş durumda.

Samsung’un en son güvenlik güncellemesi, Exynos modemler kullanan cihazlar için önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Güvenlik risklerini minimize etmek ve kullanıcıların verilerini korumak için bu tür güncellemelerin önemi göz ardı edilemez. Kullanıcılar, telefonlarını ve tabletlerini güncel tutarak siber saldırı ve kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlayabilirler.

İLGİLİ HABERLER