Teknoloji

Samsung DeX ile Galaxy S8’i bilgisayara dönüştürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung dexSamsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ile birlikte yeni akıllı telefonlarını güçlü bir bilgisayara dönüştürebilen DeX isimli yeni aksesuarını da tanıttı. Samsung DeX ile hareket halinde çalışan profesyonellerin üretkenliğini artırmayı ve onları birden fazla cihaz taşıma zorunluluğundan kurtarmayı amaçlıyor. Android tabanlı bir masaüstü deneyimi yaşatacak olan DeX ile Galaxy S8 sahipleri uygulamalara rahatlıkla erişilebilecek. Aksesuar sayesinde dosya düzenleme, web’de gezinme, video izleme, gelen mesajları yanıtlama gibi işlemler de gerçekleştirilebilecek. DeX ile akıllı telefon deneyimine büyük ekran, klavye ve fare de entegre edilecek.

Samsung, yeni aksesuarının en gelişmiş üretkenlik ortamını sağlayacağına inanıyor. DeX ile kullanıcıların karşısına yeniden tasarlanmış, klavye ve fareyle kullanıma uygun hâle getirilmiş bir arayüz çıkacak. Bu arayüzde boyutları ayarlanabilen çok sayıda pencere, bağlamsal menüler, ve web tarayıcısının masaüstü versiyonu da bulunacak.

DeX için Adobe ve Microsoft ile işbirliğine giden Samsung, yeni aksesuarını Microsoft Office ve Adobe’nin mobil uygulamalarıyla uyumlu biçimde sunuyor. DeX ile uyumlu Adobe mobil uygulamaları arasında Acrobat Reader ve Lightroom’un mobil versiyonları da bulunuyor. Söz konusu uygulamalarda kullanıcıların karşısına masaüstündekine benzer işlevler ve akıllı telefonda görülemeyen bir arayüz çıkıyor.Samsung-Dex-290317-3

Windows tabanlı uygulamalara ihtiyaç duyan çalışanları da unutmayan Samsung, kullanıcıların Citrix, VMware ve Amazon Web Services’ın çözümleri üzerinden sanal masaüstlerine güvenli biçimde erişmesini de mümkün kılıyor.

DeX’i çalıştırmak için kullanıcıların Samsung telefonlarını aksesuara yerleştirmesi yeterli oluyor. Akıllı telefonu HDMI uyumlu monitöre bağlayan DeX, Bluetooth uyumlu veya RF tipi klavye farelere de bağlanabilecek.

Samsung-Dex-290317-1Samsung Kurumsal Mobil İletişim Birimi’nin teknoloji sorumlusu Injong Rhee, akıllı telefonun günümüzde mobil çalışanların merkez noktası haline geldiğini belirtti. DeX’i mobil olarak çalışanları düşünerek geliştirdiklerini söyleyen Rhee, bu gruba esnek bir masaüstü deneyimi yaşatmak istediklerini sözlerine ekledi.

Samsung DeX soğutma fanı da barındırıyor

Samsung DeX’te iki adet USB 2.0 girişine ek olarak ethernet portu ve USB-C güç girişi bulunuyor. Aksesuarda bulunan soğutma fanı ise telefonun aşırı ısınmasını engelliyor. DeX’te bulunan hızlı şarj teknolojisi sayesinde aksesuara bağlanan Samsung telefonların pili hızlı bir şekilde doldurulabiliyor.

İLGİLİ HABERLER