Teknoloji

Samsung DeX desteğini Galaxy S10 ailesine getirmeye başlıyor

galaxy s10 dex

Yeni bir Galaxy S10 yazılım güncellemesi Note 10’un öne çıkan bazı özelliklerini diğer amiral gemisi Samsung telefonlarına getiriyor. SamMobile sitesinin haberine göre bu güncelleme belirli bölgelerde sunulmaya başlandı.

Galaxy S10, S10 Plus ve S10e modelleri için dağıtılmaya başlanan bu güncelleme ile Dex PC bağlantı desteği, video kayıtlarında da Canlı Odak bulanıklaştırma efektlerini kullanma ve diğer kamera özellikleri geliyor. Aynı zamanda eylül ayının Android güvenlik yaması da sunuluyor.

Samsung DeX konseptini Note 10 ile birlikte yenilemişti. Kullanıcılara telefonlarındaki uygulamalara ayrı bir monitör kurulumu gerektirmeden, herhangi bir bilgisayara bağlayarak ulaşmalarına izin vermişti. Note 10+ üzerinde yaptığımız denemelerden gördüğümüz kadarıyla, PC üzerinde DeX oldukça düzgün ve akıcı biçimde çalışıyor. Samsung, bu özelliğin sadece Note 10 serisiyle sınırlı kalmayacağını söylemişti. Galaxy S10 kullanıcıları da bu özellikten bir hayli memnun kalacaktır.

Galaxy S10’un Exynos işlemcili versiyonları için güncelleme dağıtıma çıktı

Kablosuz olarak dağıtılan bu güncelleme Almanya ve İsviçre’den dağıtılmaya başlandı. Bu da S10 telefonlarının Exynos işlemcili versiyonları için hazır hâle geldiğini gösteriyor. Böylelikle söz konusu güncellemenin kısa süre içinde Türkiye’deki S10 ailesi modellerine de sunulmasını bekleyebiliriz.

Haberi yayına hazırlarken S10 Plus üzerinde yaptığımız kontrolde bu güncellemenin henüz sunulmadığını gördük.

İLGİLİ HABERLER