Manşetler

Samsung’un 18.4 inç’lik bir Android tablet üstünde çalıştığı söyleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-tab-s-10-5-inceleme-00041

Bir tabletin büyüklüğü konusunda üst sınır nerede çizilebilir? Tablet sektörü genellikle 7 veya 10 inç ekranlı cihazlar üstüne odaklanmayı tercih etse de, Samsung insanların büyüklük sınırlarını fazlasıyla zorlayacak gibi gözüküyor. SamMobile sitesinde yer alan bir habere göre, Güney Kore merkezli şirket hâlihazırda 18.4 inç ekrana sahip bir Android tablet üstünde çalışıyor.

“Tahoe” kod adıyla anıldığı belirtilen cihazın olası çıkış tarihine ilişkin olarak ise henüz ortada bir detay bulunmuyor. SamMobile’ın haberinde cihazın Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle kutusundan çıkacağı belirtilirken, TFT LCD ekranının 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunacağı ifade edildi. 1.6 GHz işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 8 megapiksel arka ve 2.1 megapiksel ön kamera Samsung Tahoe’nin diğer bileşenleri arasında sayılıyor.

18.4 inç ekranlı bir tablet daha önce görülmemiş bir şey değil. Daha öncesinde Panasonic, 20 inç ekranlı ve dayanıklı kasaya sahip Toughpad’i tanıtmıştı. Japon üretici, Toughpad’i daha çok hareket halindeyken büyük ekranlara ihtiyaç duyan profesyoneller için hazırlanan bir ürün olarak konumlamıştı. Dolayısıyla Samsung’dan gelecek 18.4 inç’lik bir tableti de profesyonellere yönelik ürünler arasına yerleştirmek yanlış olmayacaktır.

İşletim sistemi olarak Windows yerine Android’in tercih edilmesiyse tabletin tasarımında eğlencenin de göz ardı edilmemiş olabileceğini düşündürüyor. Samsung’un 18.4 inç tablet planlarının gerçekliğini görmek içinse bir süre beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER