Teknoloji

Samsung Bixby’yi geliştiricilere açmaya hazırlanıyor

samsung bixby 3.0

Samsung sonunda dijital asistanı Bixby‘ye tamamen güvenmeye başlamış gibi görünüyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Güney Koreli şirket Bixby’yi yakında kendi ekosisteminin de ötesine taşımaya hazırlanıyor. Dijital asistanı geliştiricilere açacak olan şirket, Bixby’nin başka üreticilere ait cihazlarda da kullanılmasını hedefliyor.

Bixby’nin Samsung’un sınırlarının ötesine geçişiyle ilgili duyurunun şirketin önümüzdeki hafta gerçekleştireceği Geliştirici Konferansı‘nda yapılması bekleniyor. Bu etkinlikte şirketin katlanabilir telefonunun da duyurulacağı söyleniyor.

Bu dışa açılımla birlikte Bixby, Amazon Alexa ve Google Asistan ile aynı çizgiye yerleşecek. Samsung’un etkinlikte Bixby ile “kapsül” adını taşıyan yetenek setlerinin oluşumunu anlatacağı söyleniyor.

Ancak Bixby’nin dijital asistanların en yoğun kullanıldığı yer olan ABD’de gördüğü ilgi, pek yüksek değil. Amerikanların sadece yüzde 6’sı Bixby’yi kullanıyor. Alexa yüzde 24 ile zirvede yer alırken, Google Asistan da yüzde 20 ile Alexa’yı takip ediyor. Bixby Samsung’un akıllı telefonlarında, televizyonlarında hatta beyaz eşyalarında bile yer alsa da, hâlâ hedeflenen kullanım seviyesine ulaşılamamış olması dikkat çekiyor. Özelliklerinin kısıtlı olması ve konuşmasının fazla robotik olması da Bixby’nin sorunları arasında bulunuyor.

Samsung rakiplerinin izinden gidecek

Samsung Bixby’nin sorunlarına çare bulma konusunda rakiplerinin izinden gitmenin kendisine yardımcı olacağına inanıyor. Amazon, Google ve Microsoft dijital asistanlarını geliştiricilere açarak ivme kazanma sürecini biraz daha hızlandırmıştı. Aynı reçetenin Samsung için nasıl bir sonuç vereceği zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER