İncelemelerManşetler

Samsung AU8000 4K TV İncelemesi

Samsung AU8000 4K TV inceleme yazısı ve videosunda 55 inç ekranlı 55AU8000 modeli ile ilgili yorumlar yer alıyor.
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung 55AU8000
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Samsung, farklı teknolojilere ve fiyat noktalarına sahip modellerle oldukça zengin bir ürün yelpazesine sahip. Bu incelemenin konusu olan AU8000 serisi ise giriş seviyesi modelleri bünyesinde barındıran, fiyat açısından diğer modellere göre daha uygun seviyede olan bir seri niteliğini taşıyor. Seri içinde 43, 50, 55, 60, 65, 75 ve 85 inç olmak üzere, farklı ekran büyüklüklerinde modeller bulunuyor. Her ne kadar sunulan görüntü alanı değişse de, AU8000 serisinin üyeleri aşağı yukarı aynı teknolojileri, bağlantıları ve deneyimi sunuyor. Bu nedenle, elimizde bulunan ve bir süredir deneyimlediğimiz 55 inç ekranlı 55AU8000 modeli serinin geneli hakkında bir fikir verecektir. AU8000 inceleme yazısında, şu sıralar Samsung tarafından 9263 TL’lik indirimli fiyattan sunulan 55 inçlik modelden yola çıkarak, seri mensubu TV’lerin sunduğu deneyime bakıyoruz, yorumlar aktarıyoruz.

2021 model AU8000 serisi, geçen yılın TU8000 serisine göre daha ince bir gövdeyle geliyor. 25.7 milimetrelik kalınlığıyla karşımızda gerçekten ince bir TV var. Bunun yanı sıra ayak tasarımı da geçen yıla göre farklılaştırılmış; yükseklik azaltılmış, TV’nin altında daha az dikkat çekiyor. Ne var ki, özellikle daha büyük boyutlu TV’lerde ayak üstünde kullanım çok kararlı olmayabilir. Bu nedenle bizim yaptığımız gibi, duvara monte etmeniz yerinde olacaktır. İncelik sadece profille sınırlı değil, TV’nin panelini saran çerçeve de çok ince, neredeyse tamamen çerçevesiz bir görünüm oluşturuyor. Bu durum TV’nin evinizde veya iş yerinizde bir tablo havasında durmasına da imkan tanıyor. Zaten Samsung da, TV’nin kullanılmadığı zamanlarda çeşitli resimleri kullanarak onun bir sanat eseri havasını vermesini mümkün kılıyor.

samsung au8000 4k tv inceleme

Arka tarafa baktığımızda, oldukça temiz ve sade bir dizilimin olduğunu görüyoruz. Arka yüz fırçalanmış plastikle kaplı, alta doğru kabloların rahatlıkla düzenlenmesi için yerleştirilmiş kanalların bulunduğunu görüyoruz. Girişler ve çıkışlar da genellikle duvara monte işlemleri düşünülerek tasarlanmış. Buna rağmen bir tane HDMI portunun arkaya bakan konumu, duvara monte işlemlerinde pürüz çıkarabilir. Bu arada 55 inç ekranlı TV’nin 15.5 kilogram stantsız ağırlığıyla, bir TV için yeteri kadar hafif olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Bağlantı seçeneklerine baktığımızda, Samsung AU8000’in arkasında iki adet USB, üç adet HDMI portu var. HDMI 2.0 desteği mevcut. Samsung, bu TV’nin dahili dijital uydu ve kablo alıcısına sahip olduğunu göz önünde bulundurarak üç adet HDMI portunu yeterli görmüş olabilir. Ancak dördüncü bir port daha olsaydı, güzel olurdu. Ethernet portu da mevcut, böylelikle kablo üzerinden daha yüksek veri hızı elde etmek mümkün. Wi-Fi 5 desteğinin yanı sıra Bluetooth 5.2 desteği de mevcut. Uydu ve kablo alıcısının yanında CI ortak arayüz girişinin de bulunduğunu belirtelim. Aynı zamanda analog TV yayınlarını da izleme imkanı mevcut. HDMI portlarından bir tanesi eARC desteğine sahip. Böylelikle ses sistemi veya soundbar’ları HDMI üzerinden kolaylıkla bağlayabilirsiniz.

Samsung AU8000’in 55 inçlik paneli 3840 x 2160 piksel çözünürlüğe sahip. Diğer bir deyişle, 4K UHD desteği sunuluyor. HDR 10+ ile yüksek dinamik aralık desteği sunulurken HLG, doğal mod, DCI-P3 renk yelpazesi, Auto Motion Plus gibi görüntü teknolojileri de destekleniyor. Panelin yansıtması yüksek seviyede değil. Eğer TV’nizi pencereye karşı konumlandırdıysanız, dışarıdan yansıyan ışığın etkisi nispeten düşük seviyede olacaktır.

55AU8000 modeli, fiyatına göre tatmin edici bir görüntü kalitesini sunuyor. Ne var ki, özellikle HDR içeriklerin gösteriminde en iyi deneyimi elde etmek için birtakım ek ayarlar gerekebilir. Çünkü panelin maksimum parlaklığı yüksek bir HDR performansı için tam anlamıyla yeterli değil. Karanlık veya loş ortamda TV’nin maksimum parlaklığı iyi bir seyir için yeterli olacaktır. Ancak iyi aydınlatılmış ortamlarda, karanlık sahnelerde gösterimlerde daha yüksek parlaklığın ihtiyacını hissedebilirsiniz.

VA panel kullanan AU8000, mega kontrast desteği sayesinde renk ve canlılık konusunda iyi bir grafik sergiliyor. Dinamik Kristal renk teknolojisinin de katkılarıyla, bir milyarın üzerinde renk destekleniyor ve yüksek canlılık sunuluyor. TV’de film, doğal, standart, dinamik olmak üzere farklı görüntü modları mevcut. HDR içerikler de otomatik olarak tanınıyor ve görüntü ayarı buna göre otomatik olarak yapılıyor. 4K Kristal İşlemcinin kullanıldığı bu TV, daha düşük çözünürlüklü Full HD TV sinyallerinin işlenmesinde ve yükseltilmesinde başarılı bir grafik ortaya koyuyor.

AU8000 modelinde yerel karartma teknolojisi yok, bu nedenle parlak ortamlarda gölgeli sahnelerin izlenmesinde birtakım zorluklar olabilir. Samsung, bunun üstesinden Kontrast Artırıcı ile gelmeye çalışıyor. Bu tür durumlarda açık ve koyu alanlar arasındaki dengeyi artırarak daha başarılı sonuçlar elde ediliyor. Görüş açıları çok yüksek değil, ekrana bakış açısını artırdığınızda kontrast ve renk doygunluğunda değişimler gözleniyor. Bu durumda, özellikle film izlerken TV’nin tam karşısına konumlanmanız yerinde olabilir.

Panelin yenileme hızı 60 Hz ile sınırlı. Samsung’un Motion Xcelerator teknolojisinin yardımıyla daha yüksek yenileme hızları desteklenmeye çalışılıyor. Otomatik Düşük Gecikme Modu ise, bir TV konsolu algıladığında otomatik olarak devreye giriyor. Bunların sayesinde oyunlarda mümkün olan en iyi deneyim sunulmaya çalışılıyor. Yine de, yeni nesil oyun konsollarıyla daha yüksek seviyede bir deneyim için Samsung yelpazesindeki diğer serileri göz atmayı düşünebilirsiniz.

Ses tarafına geldiğimizde, TV’nin alt kenarında bir çift hoparlör bulunuyor. Bu ses sistemi tiz ve bas açısından dengeli bir çıkış sunuyor, bununla birlikte bas seviyesi çok yükseklere çıkmıyor. Toplam 20W çıkış sunan iki hoparlörün sesi, 20-30 metrekarelik salonları doldurmak için yeterli. Maksimum ses çıkışında hafif parazitlenmeler hissedilebilir. Film veya maç izlerken daha iyi bir ses deneyimi için AU8000’in yanında bir soundbar veya ev sinema sistemi satın alma fikrini değerlendirebilirsiniz.

Samsung AU8000 serisi TV’lerde Samsung’un Tizen Smart TV platformu çalışıyor. Eğer bir Samsung telefon veya tabletiniz varsa, kurulumu mobil cihazınız aracılığıyla daha hızlı biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bu TV, Samsung’un SmartThings ekosistemine bağlanıyor. Uzaktan kumanda ve çeşitli işlemleri doğrudan telefon üzerinden gerçekleştirmeye izin veriyor.

Birçok yerli ve yabancı popüler içerik akış servisinin uygulaması AU8000’in akıllı TV platformunda mevcut. Bu durum başka bir set üstü cihazı kullanma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Akıllı TV kullanıcı arayüzünde gezinti tatmin edici seviyelerde, hızı iyi. İnternet tarayıcısı da mevcut. Pek fazla kullanma ihtiyacı hissetmezsiniz, ancak ara sıra web üzerinden bir şeyler açmak istediğinizde, işinizi görecektir. Bu arada Apple’ın AirPlay desteği de mevcut. iPhone, iPad, Mac gibi cihazlardan görüntü yayını veya ekran yansıtma gibi işleri, arada Apple TV cihazı olmadan da gerçekleştirebilirsiniz.

TV’nin alt kenarında, sağa doğru bulunan kontrol düğmesi aracılığıyla kumanda olmadan da TV’de çeşitli işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte TV’nin yanında yeteri kadar kullanışlı bir kumanda geliyor. Yön tuşları, OK düğmesi, ses ve kanal kontrol tuşları, aynı zamanda Netflix, Amazon Prime Video ve web tarayıcısı için özel düğmeleriyle yeteri kadar kullanışlı. Bununla birlikte HDMI-CEC desteğinin varlığı, bu kumandayı diğer cihazları yönetmek amacıyla kullanmaya izin veriyor. Diğer cihazların kumandalarıyla da TV’yi kapatıp açmak veya ses kontrolünü yapmak mümkün.

En başta da belirttiğimiz gibi, Samsung AU8000 serisi, şirketin ürün yelpazesi içindeki giriş seviyesi modelleri barındırıyor. Eğer bütçenizi düşünüyor ve mümkün olan en iyi görüntü ve ses deneyimini arıyorsanız, AU8000 serisi beklentilerinizi karşılayacaktır. Çoğu normal kullanıcı için TV’nin sundukları fazlasıyla yeterli. Evde sinema, maç keyfi yaşamak, bilgisayarın görüntüsünü TV’ye aktarmak gibi işlerde bu TV yeterli oluyor. Ses sistemi de çoğu kullanıcıyı tatmin edecektir. Ancak ses ve görüntü konusunda biraz daha deneyimli, daha fazlasını isteyen bir kullanıcıysanız, Samsung’un diğer ürün serilerine göz gezdirmenizi tavsiye ederiz. Akıllı TV özellikleri ile bu TV günümüzün ihtiyaçlarını karşılıyor. Bununla birlikte Samsung’un ek bir HDMI portu daha sunması memnun edici olurdu.

Samsung 55AU8000
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER