Teknoloji

Samsung ATIV Smart PC ve PC Pro’ya Hızlı Bakış

Samsung’un geçtiğimiz yılın sonlarında Türkiye lansmanını gerçekleştirdiği hibrit bilgisayar çözümleri Samsung ATIV Smart PC ve Smart PC Pro da Samsung Forum 2013 fuar alanında sergilenen bilgisayarlar arasında yer alıyordu. Biz de fuar alanında gezinirken henüz elimize düşmemiş olan bu modellere göz gezdirmeden edemedik.

samsung-ativ-smart-pc_pc-pro-on-inceleme-00001

ATIV Smart PC Pro, adındaki “Pro” takısından da anlaşılacağı üzere biraz daha profesyonel kesime hitap eden bir ürün. 11.6 inç’lik Full HD ekranı gerçekten de kaliteli ve keskinlik açısından fazlasıyla doyurucu bir deneyim sunuyor. ATIV Smart PC’de de 11.6 inç ekran yer alıyor, ancak çözünürlük 1366 x 768’e düşüyor. Yine de, ATIV Smart PC’nin de görsellik açıdan hayalkırıklığı yaratmadığını belirtmek gerek. Dokunmatik ekran yardımıyla Windows 8’in hem modern hem de geleneksel arayüzünü parmaklarla kontrol etmek mümkün. Smart PC’nin ekranı beş, Smart PC Pro’nun ekranıysa on parmak çoklu dokunma desteğine sahip. Bu arada Samsung her iki modele de S Kalem eklemeyi ihmal etmemiş. Böylelikle kalemi kullanarak geleneksel masaüstü tarafını biraz daha rahat kontrol etmek mümkün olabilir. Bu arada her iki modelde de S Kalem ile kullanışlı olacak ve aralarında S Not’un da bulunduğu çeşitli Samsung uygulamaları geliyor.

samsung-ativ-smart-pc_pc-pro-on-inceleme-00017

Samsung ATIV Smart PC ve PC Pro modelleri klavyeli yerleştirme istasyonu yardımıyla birer dizüstü bilgisayara dönüşebiliyor. Her iki modelin klavyesinin de derinliği beklediğimizden daha fazla, ancak plastik tuşların biraz oynak olduğunu da söylemek gerek. Yine de, bu gibi taşınabilir hibrit seçenekler için klavyenin ihtiyacı fazlasıyla karşıladığını söyleyebiliriz. Tablet parçasının altında normalde iki adet kapakla kapatılan iki adet delik bulunuyor. Klavye istasyonuna bağlamak için bu kapakları yerlerinden çıkarmalısınız.

Hem Smart PC hem de Smart PC Pro dizüstü bilgisayar formundayken ekran ile klavyenin açısını ancak belirli bir dereceye, kabaca 135 dereceye kadar artırmak mümkün oluyor. Bu durumda ekranı kendinize göre değil, kendinizi ekrana göre ayarlamak zorunda kalacaksınız demektir.

Samsung ATIV Smart PC Pro’da Intel Core i5 işlemci ve 256 GB’ye kadar SSD seçeneği bulunuyor. ATIV Smart PC’deyse Intel Atom işlemci yer alıyor. Eğer işiniz e-posta kontrolü, web’de gezinme gibi temel işlerse ATIV Smart PC yeterli olacaktır. Daha fazlasını arayanlar, örneğin gününün büyük bir kısmını dışarıda geçiren çalışanlar için ATIV Smart PC Pro uygun bir seçim olabilir.

Galeri: Samsung ATIV Smart PC Pro ve Smart PC’ye Hızlı Bakış
[nggallery id=1189]

İLGİLİ HABERLER