Teknoloji

Samsung Apple’a ekran üretmek için 200 kişilik ekip oluşturdu

apple-samsung-logo-0812

Apple, kişisel cihaz pazarında “Dünyanın en büyük ve en etkili elektronik bileşen alıcısı” olarak niteleniyor. Şirketin siparişleri genellikle epey büyük ölçekli olduğu için Apple ile iş yapmak “hem prestijli hem de kârlı” bir alışveriş olarak tanımlanıyor. Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir haber, Apple ile iş yapmaya en büyük rakiplerinin bile ne kadar önem verdiğini ortaya koyuyor.

Habere göre, Samsung bünyesinde Apple cihazlarında kullanılacak ekranların üretimine odaklanacak 200 kişilik bir ekip oluşturuldu. Ay başında kurulduğu söylenen ekip, Samsung’un ekran birimini LCD ve OLED olmak üzere iki ana parçaya ayıran yapılanmayla birlikte ortaya çıktı. Bloomberg’e konuşan bir Samsung sözcüsü yeni yapılanmayı doğruladı, ancak konuya ilişkin daha fazla bilgi vermekten kaçındı.

Apple’ın ekran ihtiyaçlarına daha iyi yanıt vermek için özel bir ekip oluşturmak, sadece Samsung’a özgü bir tercih değil. LG’nin de Apple’a ekran üretmek için benzer yapıda bir ekip oluşturduğu söyleniyor. Söz konusu özel ekipler, bileşen üreticilerinin Apple ile iş yapma konusunda ne kadar istekli olduğunu gösteriyor. Ana şirketlerin Apple ile kavgalı olması bile bu durumu pek etkilemiyor. Samsung ve Apple 2012’de mahkeme salonlarında karşı karşıya gelse de, bu durum iki şirket arasındaki diğer ticari ilişkilerin devamına engel olmamıştı.

Geçtiğimiz aralık ayında Güney Kore merkezli Electronic Times tarafıdan yayınlanan bir haberde, Samsung’un yeni iPhone’da kullanılacak işlemcilerin üretimi için Apple ile anlaştığı belirtilmişti. Bloomberg’in haberinde de söz konusu iddia doğrulanıyor, ancak üretimin Samsung’un ABD’nin Teksas eyaletindeki tesisi yerine Güney Kore Giheung’daki tesisinde gerçekleştirileceği belirtiliyor. Görünen o ki, yeni iPhone ve iPad’lerin donanımında Apple’ın önemli rakiplerinden Samsung’un büyük etkisi olacak.

İLGİLİ HABERLER