Teknoloji

Samsung aylık Android güvenlik güncellemesini duyurdu

samsung galaxy s7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung android guvenlikBlackBerry gibi şirketler, eylül ayının Android güvenlik güncellemesinin dağıtımına başladı. Samsung da kendi yamasıyla Galaxy akıllı telefon sahiplerine sunacağı değişiklikleri kamuoyuyla paylaştı.

Samsung’un Güvenlik Bakım Sürümü adını verdiği yama, Google’ın kapattığı 66 açığa ek olarak 9 açığı daha kapatıyor. Şirket, böylelikle Galaxy akıllı telefon sahiplerinin daha güvenli bir deneyim yaşamasını amaçlıyor.

Samsung Android güvenlik güncellemesinin eylül sürümünde sistem arayüzünü etkileyebilecek bir sorunu da düzeltiyor. Resmi değişiklik listesine göre, geçtiğimiz temmuz ayında ortaya çıkan açık fimg2d sürücüsünde bulunan “null pointer dereference” problemi açığın temelini oluşturuyor. Eylül ayı güncellemesi bu açık ile birlikte Samsung’un tespit ettiği sekiz problemi daha kapatıyor.

Samsung Android güvenlik güncellemesinin kesin yayın tarihini paylaşmadı

Samsung söz konusu güvenlik güncellemesinin kesin yayın tarihi konusunda henüz bilgi vermedi. Şirketten yapılan açıklamada, bazı durumlarda düzenli işletim sistemi yükseltmelerinin planlı güvenlik güncellemelerinde gecikmeye yol açabileceği belirtildi. Güney Koreli elektronik devi, işletim sistemi güncellemelerinin tüm aktüel güvenlik yamalarını beraberinde getireceğini vurgulamayı ihmal etmedi.

Kullanıcılar söz konusu yamaları Güvenlik Bakım Sürümü veya işletim sistemi güncellemesi aracılığıyla alabilecek. Burada hangisinin daha önce yayınlanacağı, temel faktör olacak gibi gözüküyor. Güvenlik yamasının yayın tarihinin bölgeler ve modellere göre değişiklik göstereceğini hatırlatmakta fayda var. Samsung’un güncellemelerinin dağıtımı konusunda nasıl bir yaklaşım izleyeceği konusunda henüz somut bir işaret bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER