Teknoloji

Samsung katlanabilir telefonları için Android 12L dağıtımına başladı

samsung android 12l

Samsung Android 12L güncellemesinin eski katlanabilir telefonlarına dağıtımına başladı. Şirket buna ek olarak, Galaxy Watch 4 serisi akıllı saatlerini de Wear OS 3.5 ile güncelliyor.

Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3, Samsung’un Android 12L güncellemesini alan katlanabilir telefonları oldu. Android 12L ile birlikte One UI 4.1.1 kullanıcı arayüzü de telefonlara geldi. Böylelikle Samsung’un 2021 model katlanabilir telefonları yazılım deneyimi bakımından 2022 model katlanabilir telefonlarıyla eşitlenmiş oldu.

Android 12L güncellemesinin dağıtımı sadece 2021 model cihazlarla sınırlı kalmayacak. Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Flip/5G ve orijinal Galaxy Fold da önümüzdeki dönemde Android 12L ile güncellenecek.

Android 12L ve One UI 4.1.1 Samsung’un büyük ekranlı katlanabilir telefonu Z Fold 3’e yenilenmiş bir görev çubuğu deneyimi getiriyor. Bu deneyimi Samsung Z Fold 4 ile kullanıma sunmuştu. Çoklu görev modlarını başlatan yeni hareketler ve kapak ekranıyla selfie çekebilmek gibi Z Flip 4 yetenekleri de Z Flip 3’e ekleniyor.

Samsung Android 12L güncellemesiyle birlikte giyilebilir ürünleri için de Wear OS 3.5 güncellemesini dağıtıma çıkardı. Şirket bu güncellemenin beta testlerini birkaç aydır sürdürüyordu. Bu güncelleme özellikle erişilebilirlik anlamında kullanıcıların işlerini kolaylaştıracak yenilikler getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER