Teknoloji

Samsung Galaxy S9 ve S9+ Android 10 beta programına katılıyor

samsung galaxy s9 plus inceleme

Samsung, Android 10 tabanlı One UI 2.0 beta sürümünü test etmeye 2019 model amiral gemileriyle başlamıştı. Test sürecinde Galaxy S10 serisine ve Galaxy Note 10 ikilisine bir süre sonra Galaxy Note 9 da katılmıştı.

Güney Koreli şirket, 2018’in diğer amiral gemisini de Android 10 ile buluşturmaya başlıyor. Samsung’dan yapılan açıklamada, Android 10’un beta sürümünün Galaxy S9 ve S9+ modellerine dağıtımı için düğmeye basıldığı belirtildi.

Ancak bu dağıtım, tıpkı daha önce diğer telefonlarda olduğu gibi, bölge bölge ve kademeli olarak gerçekleştirilecek. Güncellemenin ilk durakları Hindistan ve Samsung’un ana vatanı Güney Kore oldu.

samsung android 10

Android 10 beta sürümü için Samsung Members üzerinden kayıt olmak gerekiyor

Android 10’un beta sürümünü denemek isteyenlerin Samsung Members uygulaması üzerinden Samsung’un beta programına kaydolması gerekiyor. Kaydı onaylanan kullanıcılar, güncellemeyi bölgelerine ulaştığında cihazlarının ayarlar menüsü üzerinden yükleyebiliyor.

Galaxy S9 için Android 10 betası G960FXXU7ZSKD model numarasını taşıyor. Galaxy S9+’ın beta sürümünün model numarası ise G965FXXU7ZSKD. Her iki güncelleme paketinin de 1.8 GB büyüklüğünde olduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER