Teknoloji

Samsung 108 megapiksel sensörü ile kompakt makinelerle farkı kapatacak

samsung 108 megapiksel kamera sensörü

Akıllı telefon megapiksel kamera savaşları giderek daha da ateşlenirken, Samsung önemli bir hamle yaptı. Güney Koreli şirket 108 megapiksel çözünürlüklü akıllı telefon kamera sensörünü duyurdu. Bu sensör muhtemelen yakında çıkacak bir Xiaomi Redmi akıllı telefonunda karşımıza çıkacak.

Samsung ISOCELL Bright HMX sensör, Samsung ve Xiaomi iş birliğiyle geliştirildi. Sensör 1/1.33 inç boyutuyla en büyük akıllı telefon sensörlerinden bir tanesi olarak nitelendiriliyor. Sony’nin RX100 VII modelinde bulunan 1 inç sensörün yüzde 75’ine denk gelen bir sensör büyüklüğüne sahip oluyor.

Her ne kadar sensör boyutu yüksek olsa bile, 108 megapiksel çözünürlük nedeniyle piksel boyutları çok büyük olmayacaktır. Yine de, Samsung’un Tetracell teknolojisi dört pikselden gelen ışığı birleştirerek onu efektif olarak 27 megapiksel sensör hâline dönüştürüyor.

Eğer isterseniz, yine 108 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekebilirsiniz. Ancak bunun için iyice aydınlatılmış ortamlara ihtiyaç olacaktır. Samsung’un Smart-ISO mekanizması ise parlak ışıkta daha düşük ISO değerlerini otomatik olarak seçiyor. Loş ortamlarda ise yüksek ISO değerlerini tercih ediyor.

Xiaomi’nin kullanıcılara çözünürlükle ilgili daha fazla ayar yapma imkanı sunacağını tahmin ediyoruz. Yüksek çözünürlük ve düşük ışıkta fotoğraf çekiminin yanı sıra, sensör saniyede 30 kare hızında 6K (6016 x 3384) video çekimine de imkan sağlıyor. Bunun da bir akıllı telefon için mükemmel bir özellik olacağını söyleyebiliriz.

Samsung’un en son akıllı telefon modelleri, Huawei P30 Pro veya Sony’nin yongalarının kullanan diğer akıllı telefonlar karşısında düşük ışık performansının zayıflığı nedeniyle eleştiriliyor. Yonga boyutunu artırarak Samsung, bu sorunun üstesinden gelmeyi hedefliyor. Aynı zamanda, daha büyük akıllı telefon sensörleri kullanıcılara kompakt fotoğraf makinesi satın almayı daha da gereksiz hâle getiriyor.

Samsung’un belirttiğine göre, yeni yonganın üretimine bu ayın sonlarına doğru başlanacak.

İLGİLİ HABERLER