Teknoloji

Sabit internet hizmetinde 2019’un en hızlısı hangi operatör oldu?

sabit internet hızı

İnternet kullanıcılarının indirme ve yükleme hızlarını test etmelerine olanak sağlayan bir servis olan nPerf, 2019 yılının en hızlı sabit internet hizmeti sunan operatörünü açıkladı. nPerf, kullanıcılarının gerçekleştirdiği testlere dayanarak indirme hızları göz önüne alındığında en hızlısının TurkNet olduğunu kaydetti.

nPerf, 2019’da Türkiye’deki dört büyük internet servis sağlayıcısının kullanıcıları tarafından 107 bin 187 bağlantı testi gerçekleştirildiğini kaydetti. Araştırma ise 83 bin 152 testi baz aldı. TurkNet, 35.8 Mb/s ortalama indirme hızıyla en iyi indirme hızını veren sağlayıcı oldu. Ayrıca 44.6 milisaniye ile gecikme süresinde de en iyisi oldu. Aynı servis sağlayıcı, yükleme hızları sıralamasında ise 5 Mb/s ile ikinci oldu. Yükleme hızlarında ise yılın en hızlısı 6.4 Mb/s ortalama hızla Turkcell Superonline oldu.

nPerf, araştırma sonuçlarına dayanarak TurkNet’in indirme hızları konusunda rakiplerine fark attığını kaydetti. 35.8 Mb/s ile TurkNet’in rakipleriyle açık ara lider olduğunu, ancak son birkaç ayda Turkcell Superonline’ın elde ettiği sonuçlarla arayı kapattığını kaydetti.

Dikkat çekmek gerekir ki, nPerf’in araştırmasının sonuçları kullanıcının sahip olduğu tarife ile sunulan maksimum hıza bağlı olarak değişebilir. TurkNet, aynı hızı daha düşük fiyatlardan sunan tarifeleriyle bilinen bir internet servis sağlayıcıları. Bu nedenle müşterilerinin daha büyük bir kısmının daha yüksek hız sunan tarifelerden yararlanması olası görünüyor.

nPerf’in araştırmasının detaylarına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER