Teknoloji

Rus korsanlar Windows açığından yararlanarak NATO verilerini çaldı

rus-korsan-151014

Güvenlik şirketi iSight Partners’ın belirttiğine göre, Rus korsanlar Windows’taki önemli bir açığı kullanarak gizli NATO belgelerine erişmeyi başardı. Geçtiğimiz ay düzenlenen NATO zirvesinin bilgilerini hedefleyen bu saldırı ABD, İngiltere, Fransa, Almanya gibi kurumun üyesi olan ülkelere yönelik ve Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine nasıl bir karşılık verileceğini öğrenmeye yönelik casusluk girişimlerinin bir parçası olarak nitelendiriliyor.

Bu arada Ruslar’ın yararlandığı açığın Microsoft’un işletim sistemini çalıştıran on milyonlarca bilgisayarı da etkilediğine inanılıyor, bu da ortada endişelendirici ciddi bir durumun bulunduğu anlamına geliyor. Neyse ki, Redmond şirketi bu güvenlik açığından haberdar oldu ve Bloomberg’e yapılan açıklamaya göre bugün itibarıyla kapatılacak.

iSight Partners Rus korsanların hızlı şekilde çok fazla veri almaya çalıştığını, bu nedenle son iki yıldan beri sürmekten olan casusluk faaliyetlerinin ortaya çıkması için yeterli hatayı yaptıklarını kaydetti. iSight Partners’ın Siber Casusluk Tehdit İstihbaratından sorumlu kıdemli yöneticisi John Hultquist, Bloomberg’e verdiği demeçte dünyada sadece birkaç kişinin bu tarz bilgilerle ilgilenebileceğini ve elde edecek araçlara sahip olduğuna dikkat çekti, bunun oyunun doğası olduğunu vurguladı.

İLGİLİ HABERLER