Teknoloji

RIM ikinci mâli çeyrek raporunu açıkladı, gelir ve hisse başına kazanç tahminlerin altında kaldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Research In Motion ikinci mâli çeyrek yıla yönelik finans raporunu dün açıkladı. Şirket, gelir ve hisse başına kazanç bakımından tahminlerin altında kaldı. Şirket 4.17 milyar dolar gelir ve hisse başına 80 sent kazanç elde etti.

RIM, geride kalan çeyreğe yönelik yaptığı gelir tahmini 4.2 milyar ile 4.5 milyar arasına, hisse başına kazanç tahminiyse 0.75 ile 1.05 dolar arasındaydı. Wall Street ise şirketin ikinci mâli çeyreğinde 4.47 milyar dolar gelir ve 0.88 dolar hisse başına kazanç elde edeceğini tahmin ediyordu. Net kazanç ise geride kalan çeyrekte 329 milyon dolar olarak gerçekleşti.

RIM cihaz satışlarının 11 ile 12.5 milyon ürün arasında gerçekleşmesini bekliyordu, ancak bu tahmini de tutmadı. Şirket ağustosta biten çeyrekte 10.6 milyon BlackBerry telefonu sattı. Yine de şirket abone sayısını ilk kez 70 milyonun üstüne çıkardı ve yıldan yıla yüzde 40’lık bir artış elde etti. RIM’in QNX tabanlı tableti PlayBook’un satışları da tahminlerin altında kaldı. Bu cihaz ilk tam çeyreğinde sadece 200 bin adet satılabildi, analistlerin 700 binlik tahmininin yarısına bile ulaşamadı. RIM bir önceki çeyrekte 500 bin PlayBook tablet satmıştı. RIM’in eş icra kurulu başkanı Jim Balsillie, raporun açıklanması sonrasında gerçekleştirilen ikinci çeyrek kazanç görüşmesinde PlayBook tabletin fiyatında indirim yapılacağının da ipuçlarını verdi. Ayrıca PlayBook için büyük bir yazılım güncellemesinin çıkacağından da söz edildi.

Söz konusu finans raporunun yayınlanmasının ardından şirketin hisse senetleri yüzde 11 oranında değer kaybına uğradı.

İlgili – RIM

İLGİLİ HABERLER