Teknoloji

RIM 2011 model BlackBerry Curve’ü tanıttı – Galeri & Video

RIM üç farklı çeşide sahip yeni BlackBerry Curve cihazını tanıttı. 11 mm’lik kalınlığa sahip olan BlackBerry Curve’ün çift mod GSM / CDMA destekli 9370, GSM / UMTS destekli 9360 ve sadece CDMA destekli 9350 versiyonları bulunuyor.

800 MHz’lik işlemci, 512 MB RAM, 2.44 inç’lik 480 x 360 piksel çözünürlüklü ekran, 5 megapiksel, LED flaş ve VGA video kayıt özellikli EDoF kamera, Bluetooth, WiFi b/g/n, GPS / aGPS ve NFC yeni BlackBerry Curve’ün başlıca teknik özellikleri arasında. BlackBerry 7 ile çalışacak bu telefonun dokunmatik ekran barındırıp barındırmadığı ise tam olarak belli değil. 1000 mAh’lik bataryanın kullanıcılara tüm gün boyunca yeteceği düşünülüyor. Bu arada 9370 modelinde 1 GB, diğer modellerde ise 512 MB’lık dahili bellek, ayrıca 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası bulunuyor.

RIM, yeni BlackBerry Curve’ün fiyatını açıklamadı, ancak bu cihazın bu aydan itibaren Kanada’da, eylül ayında da dünya çapında diğer operatörler tarafından piyasaya sürüleceğini belirtti. Bu operatörlerin arasında Vodafone da bulunuyor.

Video: BlackBerry Curve 9360

Galeri: BlackBerry Curve 9350/9360/9370
[nggallery id=651]

İlgili – Resmi BlackBerry Blogu

BASIN BÜLTENİ

[box bg=”#EAEAEA” color=”#000000″]

RIM yeni BlackBerry Curve akıllı telefonlarını duyurdu

Şık, hızlı ve kullanımı kolay akıllı telefonlar, yeni nesil BlackBerry 7 OS işletim sistemine sahip olup kullanıcıya  akıcı bir mobil sosyal deneyim sunuyor.

Research In Motion (RIM) bugün BlackBerry 7 OS işletim sistemine sahip 3 yeni BlackBerry akıllı telefonunu duyurdu. Yeni BlackBerry Curve 9350, BlackBerry Curve 9360 ve BlackBerry Curve 9370 akıllı telefonlar dünya genelinde çok popüler olan BlackBerry Curve ailesine yeni katılan modeller arasında bulunuyor.

Yeni BlackBerry akıllı telefon modelleri, telefonlarını veya mevcut BlackBerry Curve akıllı telefonlarını kullanımı kolay, daha kapsamlı özelliklere sahip, sosyal ağ bağlantılı, uygun fiyatlı bir akıllı telefonla değiştirmek isteyen global cep telefonu pazarındaki geniş ve önemli bir kullanıcı kesimi için özel olarak tasarlandı.

RIM Başkan ve Co-CEO’su Mike Lazaridis, sözkonusu yeni modellerin BlackBerry Curve serisinin başarısını katlayacağını ve RIM tarihindeki en büyük global BlackBerry akıllı telefon lansmanını daha da genişlettiğini belirtti. Lazaridis sözlerine söyle devam etti: “Yeni BlackBerry Curve akıllı telefonlar müthiş özelliklere sahip ve mevcut Curve kullanıcılarının yanı sıra gelişmiş özelliklere sahip bir telefon arayışında olan milyonlarca kullanıcıya üstün performansı ile benzersiz bir mobil sosyal deneyim sunuyor.”

İhtiyacınız olan her şey
Yeni BlackBerry Curve akıllı telefonlar ince, zarif ve güzel. Hızlı ve hatasız bir yazım deneyimi sunmak için rahat ve ikonik bir klavyeye, kolay ve tek elle navigasyon içinse optik bir trackpad’e sahip olan yeni akıllı telefonlar, GPS ve Wi-Fi desteğinin yanı sıra fotoğraf çekip sosyal ağlarda anında paylaşma olanağı sunan flaşlı ve video kayıt özelliğine sahip 5 MP bir kameraya da sahip. MicroSD/SDHC yuvası ise 32 GB’a kadar hafıza kartlarını destekliyor.

BlackBerry 7 OS işletim sistemine sahip yeni BlackBerry Curve akıllı telefonlar, iyileştirilmiş işlemci, ekran ve hafıza gibi güçlü donanım özelliklerinin yanı sıra birçok yeni kabiliyeti beraberinde getiren NFC (Near Field Communications) desteği de sunuyor.

Yeni Nesil BlackBerry 7 OS
BlackBerry 7, daha hızlı ve akıcı bir web tarama deneyimi sağlamak amacıyla gelişmiş WebKit tarayıcı motorunun iyileştirilmiş performansı ile yeni BlackBerry Curve akıllı telefonlarındaki donanım özelliklerini bir arada sağlayan bir BlackBerry tarayıcısı sunuyor.

BlackBerry 7 işletim sistemi artırılmış verimlilik ve uyumluluk için yüklenmiş olarak sunulan çok sayıda uygulama ve entegre işlevsellik özelliklerine de sahip. Güçlü doküman düzenleme özelliği ve cihazın içine yüklenmiş olarak gelen PDF doküman görüntüleme özelliğiyle Documents To Go’nun Premium versiyonu artık ücretsiz olarak BlackBerry akıllı telefonlarda sunuluyor. Telefona yüklenmiş olarak gelen BlackBerry Protect uygulaması ise, kişisel bilgilerin bulut ağında yedeklenmesi ve güvende olmasıyla kullanıcılara rahat nefes aldırıyor. 2 Mayıs 2011’de duyurulan ve şirketlerin BT departmanlarının ileri güvenlik ve BT kontrollerinden ödün vermeden kullanıcıların hem işte hem de özel hayatlarında BlackBerry akıllı telefon deneyiminden tamamıyla yararlanmalarını  sağlayan BlackBerry Balance artık BlackBerry 7’ye sahip BlackBerry akıllı telefonlara entegre olarak geliyor. Ayrıca, popüler olan kapsamlı araştırma kabiliyetine artık ses komutu ile araştırma özelliği de eklendi. Kullanıcılar artık internette veya telefonlarında yapmak istedikleri herhangi bir araştırmayı ses komutu ile yapabiliyor

İletişim ve sosyal deneyimlerde sınıfının en iyisi
Yeni nesil BlackBerry Curve akıllı telefonlar, kullanıcıların gün boyunca verimli ve iletişim halinde olmalarını sağlamak için telefon, e-posta, mesajlaşma ve sosyal uygulama özelliklerini bir arada sağlayarak dünyanın en iyi mobil deneyimini sunma geleneğini sürdürüyor.

Yeni BlackBerry Curve akıllı telefonlar ayrıca, BBM (BlackBerry Messenger) uygulamasının son sürümü ile geliyor ve kullanıcıların gerçek zamanlı olarak Foursquare gibi uygulamalar içerisinde de iletişim halinde olmalarını sağlıyor.

Güncellenmiş Social Feeds (2.0) uygulaması ise; medyadan, podcast’lerden ve sık kullanılanlardan gelen güncellemelerin tümünü bir arada görüntüleme olanağı sunuyor. Yeni BlackBerry akıllı telefonları için Facebook uygulaması (2.0) ise kullanıcıların Facebook’ta yer alan arkadaşlarıyla gerçek zamanlı iletişimde olmalarını sağlayan Facebook chat ve BBM entegrasyonu sağlıyor.

Tarih
BlackBerry Curve 9250, 9360 ve 9370 akıllı telefonlarının Kanada’daki operatörlerle bu ay içerisinde; dünya çapındaki diğer operatörlerle ise Eylül ayından itibaren sunulması bekleniyor. Tarih ve cihaz fiyatlandırma bilgileri ise RIM’in iş ortakları ile birlikte önümüzdeki dönemlerde duyurulacak.

[/box]

İLGİLİ HABERLER