Teknoloji

Ricoh GR III hafif bir kasa ve yeni bir sensörle birlikte geliyor

ricoh gr iii
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ricoh GR III, Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenecek Photokina 2018‘in resmi açılışı öncesinde duyuruldu. Şirket, 2015 çıkışlı GR II modelinin devamı üzerinde çalıştığını 2018’in başlarında duyurmuştu. Ricoh o dönemde kamerayla ilgili bir detay vermemişti. Şirket şimdi de yeni kamerasının geliştirme çalışmalarının sürdürdüğünü vurgularken, bazı kilit özellikleri paylaşmayı ihmal etmedi.

Ricoh GR III, 24.2 megapiksel çözünürlüklü APS-C sensörle birlikte gelecek. GR II’de 16.2 megapiksel çözünürlüklü bir sensörün olduğunu düşününce ortada ciddi bir sıçramanın bulunduğu söylenebilir. Yeni bir işlemci ve yeni bir lens de kameranın getirdikleri arasında bulunuyor. Ricoh yeni kamerasında daha yüksek görüntü kalitesi, güçlenmiş fonksiyonlar ve yeni bir kullanıcı arayüzü vadediyor.

Yeni lens de 18.3 mm. odak uzunluğunu ve f/2.8 diyafram genişliğini muhafaza ediyor. Ancak yeni sistemde kullanılan teknoloji sayesinde 35 mm. koşullarında kullanıcılara 28 mm.’ye eş bir odak uzunluğu sağlanıyor.

Ricoh GR III, üç eksenli ve sensör tabanlı bir Sarsıntı Azaltma sistemi de taşıyor. Hibrit fazın varlığı ise kameranın otomatik odaklama özelliğinin GR II’ye kıyasla daha gelişmiş bir hâle geliyor.

GR III sadece Full HD çözünürlükle video kaydı yapabiliyor. LCD ekranın çözünürlüğünün GR II’ye kıyasla biraz daha düşük olması da Ricoh’un yeni kamerasının eski hanesine yazılan özellikler arasında bulunuyor.

2 GB kapasiteli SD, SDHC ve SDXC kartları destekleyen kamera, tartıda 251 gram çekiyor. Ricoh GR III büyük ihtimalle 2019’un başlarında piyasaya sunulmaya hazır hâle gelecek.

İLGİLİ HABERLER