Manşetler

Retina ekranlı MacBook Pro’ların SSD ve yüksek fiyatla gelmesi bekleniyor

Apple’ın Retina ekranlı MacBook Pro modeli birkaç saat sonra başlayacak WWDC 2012 açılış toplantısının yıldızı olabilir, tabii ki eğer sızan en son teknik bilgiler doğruysa. Üst sınıf dizüstü bilgisayarda SSD depolama birimi standart olarak sunulacak. Bununla birlikte, 9to5Mac’in kaynaklarından aldığı bilgilere göre, bu dizüstü bilgisayarın fiyatı biraz tuzlu olacak. En üst teknik özellikleri barındıran konfigürasyonun ABD satış fiyatının 4 bin ABD dolarının üzerinde olacağı söyleniyor.

Retina ekranlı tüm MacBook Pro’ların 15.4 inç ekran barındıracağı, bununla birlikte temel konfigürasyonda (MC975LL/A) 2.3 GHz işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB SSD’nin yer alacağı söyleniyor. Bu modeli 2.6 GHz’lik, 8 GB RAM barındıran bir diğer konfigürasyon (MC976LL/A) izleyecek, bunda 512 GB SSD yer alacak. Son olarak 2.7 GHz’lik, 16 GB RAM ve 768 GB SSD barındıran üst uç konfigürasyonun (MD831LL/A)  yer aldığı iddia ediliyor.

Yukarıdaki üç çeşidin fiyatı bilinmiyor, ancak Retina ekran ve SSD depolama birimleri dikkate alındığında fiyatın yüksek olmasını bekleyebiliriz. Bu durum Apple’ın yüksek fiyatlı MacBook Pro modellerine para veremeyecekler için 13 inç ve 15 inç’lik klasik MacBook Pro modellerini piyasada tutmaya devam etmesini daha da mantıklı kılıyor.

Apple’ın WWDC 2012 açılış toplantısı saat 8’de başlayacak. Gelişmeleri WWDC 2012 canlı anlatım sayfasından takip edebilirsiniz.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER