Teknoloji

Resident Evil 7 temmuz ayında Apple cihazlarına geliyor

resident evil 7

Capcom, hayatta kalma-korku serisinin birinci şahıs bakış açısına geçişindeki ilk oyun olan Resident Evil 7: Biohazard’ı Apple cihazları için piyasaya sürmek üzere. Oyun, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’in yanı sıra M serisi çiplerle donatılmış iPad’ler ve Mac’ler için 2 Temmuz’da Apple App Store’da satışa sunulacak. Resident Evil 7’yi ilk olarak 2017’de konsollarda oynama imkanı bulmuştuk.

iOS ve macOS için Resident Evil 7, geçtiğimiz ekim ayında Apple cihazları için piyasaya sürülen hikayedeki ikinci oyun olan Resident Evil Village’ın ardından geliyor. Yeni iOS sürümü, dokunmatik ekran kontrollerini ve Capcom’un oyunculara “belirli bir süre boyunca düşmanları hedef aldıktan sonra silahları otomatik olarak ateşlemek için ulaşılabilir bir seçenek” sunacağını söylediği yeni bir Otomatik Ateşleme özelliğini destekleyecek. Oyunu PlayStation 5, Xbox ve diğer Apple destekli oyun kumandalarıyla oynamak da mümkün olacak.

Resident Evil 7’nin indirilebilir içerik paketleri de Apple cihazlarına gelecek: “Ana oyun ve Chris Redfield’ın bu durumu sona erdirme görevini üstlendiği Not A Hero hikayesi DLC’si birlikte paket olarak yayınlanacak. Oyuncular ayrıca oyunu End of Zoe, Banned Footage Vol. 1 ve Cilt. 2, 5 Jetonlu Set, Hayatta Kalma Paketi ve Madhouse zorluk modunda da oynayabilecek.

Resident Evil 7 Apple cihazları için ön siparişe çıktı

Capcom ayrıca, ilk olarak 2019’da konsollarda piyasaya sürülen Resident Evil 2’nin iOS ve macOS için yeniden yapımını da geliştiriyor. Bugünden itibaren Resident Evil 7’yi Apple App Store’dan ön sipariş verebilirsiniz ve tek bir satın alma işlemi tüm Apple cihazlarınız için geçerli olacaktır. (Çapraz ilerleme desteği bile mevcut.) Resident Evil 4’ün 2023 versiyonu da Kasım ayında Apple cihazlarında piyasaya sürüldü.

İLGİLİ HABERLER