ManşetlerUlaşım

Yenilikçi tasarım ve güçlü donanımla Renault Clio’nun yeni nesli karşınızda!

renault clio

Renault, sürdürülebilir malzemeler ve üstün teknolojiyle donattığı yenilenmiş Clio modelini tanıttı.

Dört yıl önce beşinci nesil Clio’yu tanıtan Renault, süper mini otomobilini Volkswagen Polo, Skoda Fabia ve SEAT Ibiza gibi rakiplerine karşı güncel ve rekabetçi kılmak adına orta dönem güncellemesiyle karşımıza çıkıyor. Bu önemli makyaj, daha ince farlar ve satranç tahtası desenli daha geniş bir ön ızgara ile tamamen yeniden tasarlanan bir ön yüz içeriyor.

Gündüz farları, Renault logosuna gönderme yaparak yarı dikdörtgen şeklinde tasarlanmış olup ön tamponda yer alıyor. öç bir şekilde, Fransız marka, şeffaf arka farları tekrar moda haline getirmeye çalışıyor. Ayrıca, difüzör, donanım seviyesine ve hibrit olup olmamasına bağlı olarak altı farklı tasarımdan birine sahip olabilir. Burada görünen model, RS Line’ın yerini alan Esprit Alpine adlı üst düzey donanım paketi.

Renault, güncellenmiş Clio’yu çapı 17 inçe kadar olan beş farklı jant tasarımıyla sunuyor. Tümü, fırçalanmış alüminyumla kaplı en yeni şirket logosunu taşıyor. Esprit Alpine veya Techno modellerini tercih ederseniz, köpekbalığı yüzgeci şeklinde bir antene sahip olursunuz. Arctic White, Platinum Grey, Black Pearl Black, Iron Blue, Decir Red, Valencia Orange ve yeni üç katmanlı Rafal Grey renk seçenekleri arasında yer alıyor.

İç mekan büyük ölçüde aynı kalmış olsa da, kabinde yeni sürdürülebilir malzemeler bulunuyor. Aslında, 2024 Clio’yu deri döşeme ile satın alamazsınız. Bunun yerine, koltuklar organik ve polyester elyaflardan yapılan TEP adlı bir malzeme ile kaplıdır. Esprit Alpine’e geçtiğinizde, daha iyi yan destek sunan daha sportif ön koltuklara sahip olacaksınız.

  • renault clio

Teknoloji açısından, dijital gösterge paneli 7 ve 10 inç boyutlarında gelirken, dokunmatik ekran 7 veya 9,3 inçlik yapılandırmalarda mevcut. Kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay desteklenirken, dahili navigasyon, 360 derece kamera ve tam 20 sürücü destek sistemi de bulunuyor. Adaptif hız sabitleyici ve Seviye 2 kısmen otomatik sürüş gibi özellikler öne çıkıyor.

Güç aktarma organları, doğal emişli üç silindirli 1.0 litrelik bir motorla başlayarak, 63 beygir gücü (47 kilowatt) ve 95 Newton-metre tork üretiyor ve bu güç beş ileri manuel şanzımanla ön tekerleklere iletiliyor. Bir sonraki seçenek, 89 beygir gücü (66 kW) ve 160 Nm tork üreten turboşarjlı 1.0 litrelik üç silindirli bir motor ve altı ileri manuel şanzıman.

Amiral gemisi güç aktarma organı, doğal emişli 1.6 litrelik dört silindirli bir motor, iki elektrik motoru ve 1.2 kWh kapasiteli bir lityum iyon pil paketiyle donatılmış Clio E-Tech Full Hybrid 145’te sunuluyor. Adından da anlaşılacağı gibi, toplam 141 beygir gücü (145 CV / 105 kW) sunar ve bu güç, EV modu için iki vitesli ve içten yanmalı motor çalıştığında dört vitesli debriyajsız bir şanzıman aracılığıyla tekerleklere iletilir.

Dizel motorlar henüz ölmedi, zira Renault 2024 Clio’yu Blue dCi 100 ünitesiyle sunmaya devam ediyor. Bu, 98 beygir gücü ve 192 lb-ft (260 Nm) tork üreten tanıdık 1.5 litrelik bir motor ve altı ileri manuel şanzımanla eşleştirilmiştir.

Kısacası, Renault, yenilikçi tasarımı, sürdürülebilir malzemeleri ve güçlü teknoloji donanımlarıyla güncellenmiş Clio modelini otomobil severlerin beğenisine sunuyor. Bu yeniliklerle segmentindeki rakiplerine karşı daha rekabetçi bir konumda olan yeni Clio, otomobil dünyasında adından söz ettirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER