Teknoloji

Xiaomi’den Redmi markalı ilk akıllı saat: Redmi Watch

redmi watch özellikleri

Xiaomi’nin bütçe dostu ürünleri sunduğu markası Redmi ile daha önce bir akıllı saat çıkarılmamıştı. Bu ürün segmenti içinde ilk ürünü nihayet gördük. 299 yuan, yani yaklaşık 356 TL fiyat etiketine sahip olan Redmi Watch, çok da çekici olmayan bir tasarımı tam aksine oldukça çekici bir fiyat etiketiyle sunuyor. Bu akıllı saat Çin’de satışa sunuluyor.

Akıllı saatin 1.4 inç dikdörtgen ekranı var ve ekran kavisli camla kaplı. Siyah, beyaz ve mavi renk seçenekleri bulunuyor. Silikon kordonu ise siyah, beyaz, mavi, yeşil ve pembe renk seçenekleriyle sunuluyor. Saatin kenarında tek bir tuş var ve diğer her kontrol dokunmatik ekran üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu arada bağlı akıllı telefondaki Mi Fit uygulaması da kullanılabiliyor.

Diğer Redmi Watch özellikleri arasında NFC, Bluetooth 5.0, kalp hızı ölçümü, 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklılık bulunuyor. Xiaomi akıllı saatin 7 güne varan pil ömrüne sahip olduğunu belirtiyor. Güç tasarrufu modunda bu süre 12 güne çıkıyor. Kullanıcı arayüzü ve saat kadranlarında ise siyah renkli arka planların kullanıldığı dikkat çekiyor.

redmi watch özellikleri

Akıllı saat 1 Aralık tarihinde Çin’de satışa sunuluyor. Ancak aralarında Türkiye’nin de bulunduğu diğer ülke pazarlarında da bu akıllı saatin belki biraz farklı bir formunu görebiliriz. XDA-Developers sitesi, bu akıllı saatin Mi Watch Lite adını taşıyan, neredeyse aynı görünen bir versiyonuna Amerikan FCC kuruluşunda rastladı. Bu akıllı saat ise henüz satışa çıkmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER