Manşetler

Redmi Note 9 Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı

Redmi Note 9 Türkiye lansmanı canlı yayın nasıl izlenir?

Xiaomi’nin uygun fiyatlı telefonları barındıran bir alt markası olan Redmi’nin gözde serisi Redmi Note 9, şimdi en uygun fiyatlı üyesiyle Türkiye’ye geliyor. Xiaomi Türkiye tarafından düzenlenen online etkinlikte Redmi Note 9 Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı.

Redmi Note 9 iki farklı depolama alanı ve RAM seçeneğiyle sunulacak. Xiaomi Türkiye’nin belirttiğine göre 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızalı model 2999 TL’ye satılacak. 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafızalı olan seçeneği de 3199 TL karşılığında satın alabileceksiniz. Her iki Redmi Note 9 konfigürasyonu da haziran ayı içinde satışta olacak.

Redmi Note 9 özellikleri

Redmi Note 9 cam ve plastik birleşimi bir gövdeyle geliyor. Telefonun önü Corning Gorilla Glass 5 camla kaplı. Telefon sıvı sıçramalarına karşı dayanıklı bir gövdeye sahip. 6.53 inç IPS LCD ekranının ise 450 nit gibi yüksek bir parlaklığa sahip olduğu belirtiliyor. Ekran çözünürlüğü 1080 x 2340 piksel ve 395 ppi gibi yeterli bir piksel yoğunluk değeri mevcut. 19.5:9 görüntü oranlı ekranın sol üst köşesinde selfie kamera deliği bulunuyor.

Arka tarafta toplam dört kamera bulunuyor. Ana kameranın çözünürlüğü 48 megapiksel ve bu kameranın f/1.8 diyafram açıklığı değeri var. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörüyle kamera sistemi tamamlanıyor. Önde ise 13 megapiksel kamera var. Hem arka hem de ön kamera ile 1080p Full HD video kaydı gerçekleştirilebiliyor.

MediaTek Helio G85 işlemciye sahip olan Note 9, 3 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza ya da 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza seçenekleriyle sunulacak. microSDXC kart yuvasıyla depolama alanı daha da genişletilebiliyor. 5020 mAh gibi yüksek sayılabilecek bir pili var. Kutudan da 18W şarj adaptörü çıkıyor. Ayrıca bu telefonla başka cihazları da şarj etmek mümkün oluyor. Arkada parmak izi okuyucu mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER